Dünya Okullara silahlı koruma!

Okullara silahlı koruma!

Paylaş
Okullara silahlı koruma!

ABD'nin Arizona eyaletindeki okullarda öğrencileri korumak için silahlı ekiplerin görevlendirilmesinin planlandığı açıklandı

Maricopa County bölgesi Şerifi Joe Arpaio, televizyona yaptığı açıklamada, kendisine suçla mücadeleye karşı sivil vatandaşları silahlandırma yetkisinin verildiğini bildirdi.

>>> ABD'DE OKULDA KATLİAM: 27 ÖLÜ

Phoenix kenti civarındaki okullara silahlı ekipler göndermeyi düşünmediğini belirten Arpaio, silahlı ekiplerin yine de bu kente yakın yerlere dağıtılacağını söyledi. Arizona’da bu gelişmelerin yaşanmasının ardında, daha önce yetkili kişilerin yaptığı açıklamaların da etkisinin olduğu kaydedildi.

Arizona başsavcısı Tom Horne, her okulda silahlı bir kişinin bulunması gerektiğine değinerek teklifini eyalet meclisine götürmüş, Pinal County bölgesi Şerifi Paul Babeu ise öğretmenlere silah eğitimi verilmesini ve her okulda silahlı bir öğretmenin bulunması gerektiğini söylemişti.

Yetkililer, Arpario’nun ABD’nin Meksika sınırında güvenliğin sağlanmasında ülke çapında üstün başarılar gösteren bir kariyere sahip olduğunu ve halk tarafından desteklendiğini belirtti. ABD’nin Connecticut eyaletine bağlı Newtown kasabasındaki Sandy Hook İlkokulu’nda 20’si çocuk 28 kişi öldürülmüş, bu saldırının ardından her okula silahlı ekiplerin gönderilmesi ve öğretmenlerin silahlandırılması fikri gündeme gelmişti.

AA

Haberin Devamı