Türkiye (Son Dakika) Ölmeden mezar taşlarını yaptırıp tarih yazdırdılar!

Ölmeden mezar taşlarını yaptırıp tarih yazdırdılar!

Paylaş
Ölmeden mezar taşlarını yaptırıp tarih yazdırdılar!

79 yaşındaki Ordulu Mehmet Somuncu, kendisine 2016'ya kadar ömür biçip mezar taşını yaptırdı, karısının ölüm tarihi ise '2020' olarak mermere yazıldı. Mermer ustası, 'Erken ya da geç ölürseniz ben gelir düzeltirim' demiş

Ordu'da yaşayan 79 yaşındaki Mehmet Somuncu, ölmeden kendisinin ve 75 yaşındaki eşi Fatma Somuncu’nun mezarını yaptırdı. Köydeki mezarların taşına kendi ölüm yılını ’2016’, eşininkini ise ’2020’ olarak yazdıran Mehmet Somuncu, "Param varken mezarlarımızı yaptırmak istedim" dedi.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer10324","10324","201307","10324-1.jpg");

Gölköy ilçesinde eşi Fatma Somuncu ile birlikte yaşayan 6 çocuk babası Mehmet Somuncu kalp rahatsızlığı nedeniyle 15 yıldır kalp piliyle hayatını sürdürüyor. Sağlık sorunları artınca evinden çıkamaz hale gelen Somuncu, ’Her an ölebilirim’ endişesiyle İlçeye bağlı Çatak köyünde kendisi ve eşi için mermerden mezar yaptırdı. Yaklaşık 10 bin TL’ye mal olan iki boş mezarın taşında Somuncu çiftinin ölüm tarihlerini görenler ise şaşkınlığını gizleyemiyor. Mehmet Somuncu’nun mezar taşında ’Ruhuna Fatiha 1934-2016’ ve ’Gayesi bilinmez mukadderatın ölümdür en büyük sırrı hayatın’ yazısı bulunurken, eşinin mezar taşında ise ölüm tarihi olarak ’1938-2020’ yazıyor.

MERMERCİ ’İYİSİN’ DEYİNCE ÖLÜM TARİHİNİ 3 YIL UZATTI

Yaptırdığı mezarının taşına ölüm yılını 2013 yazdırmak istediğini, fakat mermercinin ’Sen iyi görünüyorsun üç yıl daha yaşarsın 2016 yazalım’ demesi üzerine taşa ’2016’ yazdırdığını belirten Mehmet Somuncu, "Ölüm tarihinde bir mahsur yoktur. Bir sene sonra ölürsün, bir sene evvel ölürsün onda bir mahsur olmadığından tarihi de yazdırdım. Mermerci ’Ben gelir düzeltirim sen ölünce’ dedi" diye konuştu.

EŞİNİN ÖLÜM TARİHİ 4 YIL SONRA

Eşinin kendisinden 4 yaş küçük olması nedeniyle onun mezar taşına da ölüm yılını 2020 olarak yazdıran Somuncu, "Mezarları yaptırdım, eşim de bundan memnun. Yalnız onun mezar taşına benim tarihten 4 yıl sonrasını yazdırdım, çünkü benden 4 yaş küçük. Benden sonra 4 yıl daha yaşar" dedi.

Nedim KOVAN / GÖLKÖY(Ordu), (DHA)

Haberin Devamı