İngiliz The Telegraph gazetesi, ölmeden önce denenmesi gereken 20 ilginç yemekle ilgili bir liste yayınladı. İşte o listedeki, kimileri için rahatsız edici, 'farklı' tatlar Yılan şarabı-Güneydoğu Asya Beondegi-KoreKore'de atıştırmalık olarak satılan, haşlanmış ipekböceği pupası. Shiokara-JaponyaÇeşitli deniz hayvanlarının etlerinin, kendi iç organlarında, yaklaşık bir ay boyunca tuz, su ve pirinç maltı karışımında mayalanmasıyla oluşan yemek. Balut-FilipinlerÖrdek yumurtası, içinde embriyo oluştuktan sonra kaynatılıyor ve Balut ismi verilen bu yiyecek ortaya çıkıyor. Escamole-MeksikaMavi agave ya da agave tequiliana bitkisinin köklerinde bulunan karınca larvalarından yapılan, bir çeşit atıştırmalık. Sannakji-KoreCanlı ahtapotun kollarının, küçük parçalar halinde kesilmesiyle yapılan Kore yemeği. Kollar hala hareket ettiğinden ve boğulma tehlikesi oluşturduğundan dikkatle yenilmesi öneriliyor. Tepa-AlaskaBalık kafaları, iç organları ile birlikte yer altına gömülerek bu geleneksel Eskimo yemeği yapılıyor. Hákarl-İzlandaKöpek balığının fermentasyonuyla yapılan İzlanda'ya özgü bir yemektir. Daha çok İzlanda'da hákarl olarak da bilinen Grönland köpek balığından elde edilir. Kızartılmış Örümcek-KamboçyaTarantulalar kızartıldıktan sonra, lime ve karabiber sosu ile birlikte sunuluyor. Kirpi Balığı-JaponyaBu balığın zehirli kısımları düzgün temizlenmezse, öldürücü bir yemek haline gelebiliyor. 2000'den beri Japonya'da 20'nin üzerinde kişinin bu balığı yedikten sonra hayatını kaybettiği söyleniyor. Horoz ibiği-Avrupaİtalya'da meşhur olan ve 'Cibreo' adı verilen sosun olmazsa olmaz malzemesinin horoz ibiği olduğunu biliyor muydunuz? Kayalık Dağlar istiridyesi-ABDYağda kızartılmış boğa testisi, yani 'Kayalık Dağlar istiridyesi' kovboyların favori yiyeceklerinden biri. Tong zi dan, ÇinÇin'in ilginç yemeklerinden biri olan 'Tong zi dan', yumurtanın bakir bir erkeğin idrarında pişirilmesine deniliyor. Black Ivory KahvesiKilosu yaklaşık bin 100 dolar olan bu kahve, kahve çekirdeklerini yiyen fillerin dışkılarından toplanarak kavrulmasıyla elde ediliyor. ÇekirgeDünyanın birçok yerinde yenilen çekirge protein bakımından oldukça zengin bir yiyecek olarak kabulediliyor. Asırlık yumurtalar-Çin100 yıl olmasa da, nasıl işlem yapıldığına bağlı olarak, birkaç hafta ya da birkaç ay kil, tuz, pirinç kabuğu ve külden yapılan karışımda bekletildikten sonra tüketilen yumurtalar. Yavru fare şarabı-KoreSağlık açısından yararlı olduğuna inanılan bu içeceği yapmak için, yavru fareler şarap içinde bekletilerek mayalandırılıyor. Deniz papağanı kalbi-İzlandaİzlanda ve Faroe Adaları'nda bulunan bu kuş türünün kalbi, İzlanda mutfağının özel yemeklerinden biri sayılıyor. Surströmming-İsveçMayalanmış Ringa balığından yapılan bu geleneksel İsveç yemeğinin kokusunun çok keskin olduğu söyleniyor. Witchetty grub-AvustralyaAborjinlerin geleneksel yemeklerinden biri olan Witchetty grub, büyük, beyaz, tahta yiyen güvelerin larvalarına verilen ad.