Siyaset Ömer Çelik'ten yüksek yargıya sert eleştiri
Paylaş
Ömer Çelik'ten yüksek yargıya sert eleştiri

Ömer Çelik'ten yüksek yargıya sert eleştiri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, "yargının demokrasi vermeye kalkıştığını" belirterek, "Bu yargı, önce 12 Eylül olur olmaz, yüksek yargı başkanının darbeyi yapanların önünde esas duruşa geçmesinin hesabını verecek, ondan sonra bize demokrasi dersi verecek" dedi.

Haberin Devamı

Çelik, Adana’nın Kozan ilçesinde partisince düzenlenen "İlçe Danışma Meclisi" toplantısındaki konuşmasında, "Yargı bize demokrasi dersi vermeye kalkıyor. Dün söylediklerinin hepsini inkar ederek, dün talep ettiklerinin hepsini inkar ederek, bugün bize demokrasi dersi vermeye kalkıyor" diye ifadesini kullandı.

"Bu yargı önce 12 eylül olur olmaz, yüksek yargı başkanının darbeyi yapanların önünde esas duruşa geçmesinin hesabını verecek, ondan sonra bize demokrasi dersi verecek" diyen Çelik, şunları kaydetti:

"Bu yargı 27 Nisan’da neden sessiz kaldığının hesabını bu millete verecek, ondan sonra bize demokrasi dersi verecek. Bunlarla hesaplaşmadan, bunlarla yüzleşmeden böyle, fikri statüko, irfanı ergenekon, vicdanı adaletsizlik mantığıyla demokrasi dersi vermeye kalkarlarsa, o zaman bu millet ’adalet mülkün temelidir’ diyen yüksek prensibin yüksek yargıda temsil edildiğinden şüphe etmekte haklıdır.

Haberin Devamı

Bugün bir dava 10 sene sürerse, daha sonra suçlu birisi zaman aşımından dolayı serbest bırakılırsa, bu ülkede adaletin mülkün temeli olduğuna inanan kalmaz. Adaletsizliğin mülkün temeli olduğu yerde de zulüm olur. Biz bu zulme karşıyız ve bizim hükümetimiz ve partimiz milletin hiçbir alanda zulüm görmemesi için elinden gelen her iradeyi göstermeye, meşru sınırlar içerisinde, milletten aldığı yetkiler içerisinde sonuna kadar kararlıdır."

Çelik, Türkiye’nin Mısır ve Tunus’taki olaylara karşı yaklaşımına da dikkati çekerek, şöyle devam etti:
"Biz orada kişilerle, partilerle ilgilenmiyoruz. Bizim oradaki yaklaşımımız, ilkesel bir yaklaşımdır. Nasıl ki Türkiye’de demokrasi istiyoruz, refahın artmasını istiyoruz, bu refahın toplumun tüm kesimlerine yayılmasını istiyorsak, bunu bütün bölgemiz için de istiyoruz. Bu çok büyük bir stratejik vizyondur. Bakın, küçük düşünen ülkeler ve dünyanın başka kesimlerini sömürerek zenginleşen, güçlenen ülkeler isterler ki etraflarındaki ülkeler fakir olsun. Onların fakirliklerinden güç alsınlar ve kendi güçlerini korusunlar. Ama Türkiye böyle düşünmüyor. Türkiye büyük bir stratejik vizyonla bakıyor. Türkiye değer temelli siyaset yapıyor. Hani derler ya, dış politikada değerler yoktur, çıkarlar vardır. Ak Parti bu dış politika vizyonunu, elinin tersiyle bir kenara itmiştir. Biz değere, ilkeye ve prensibe dayanmayan hiçbir dış politika vizyonunun arkasında değiliz. O sebeple etrafımızdaki bütün komşularımızın, tarihsel medeniyet havzamız içindeki ülkelerin refahının artmasını istiyoruz. Oradaki insanların demokrasi taleplerinin karşılanmasını istiyoruz."

Haberin Devamı

Toplantıya, AK Parti Adana Milletvekili Vahit Kirişçi, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Adana İl Başkanı Mustafa Kebude ve Kozan İlçe Başkanı Zeki Ak ile çok sayıda partili katıldı.