Gündem Ömer Uluç son yolculuğuna uğurlandı

Ömer Uluç son yolculuğuna uğurlandı

Paylaş
Ömer Uluç son yolculuğuna uğurlandı

Ömer Uluç son yolculuğuna uğurlandı

Akciğer kanseri tedavisi gördüğü İstanbul Cerrahi Hastanesi’nde yaşamını yitiren 79 yaşındaki Ressam Ömer Uluç, Bebek Camii’nde öğle vakti kılınan cenaze namazın ardından Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verildi. Ömer Uluç’un Bebek Camii’nde getirilen cenazesini eşi Yazar Vivet Kanetti kızı Elfe Uluç ağlayarak karşıladı. Cenaze törenine Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Güler Sabancı, Bülent ve Oya Eczacıbaşı, Kadir İnanır, Sezen Aksu, Bedri Baykam ile Ömer Uluç'un çok sayıda yakını ve seveni katıldı.

Haberin Devamı

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Ömer Uluç’un dünya çapında bilinen ve tanınan bir sanatçı olduğunu söyledi. Ömer Uluç’u sınır tanımayan ve tuvale sığmayan bir sanatçı olarak niteleyen Ertuğrul Günay, "Özgür ve gelecek yıllarda da ismi kalacak bir sanatçıydı. Ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.
Ömer Uluç’un Türk sanat tarihinin önemli bir kişiliği olduğunu belirten Güler Sabancı da "Çok farklı, özgür ve çok önümüzü açan öncü eserler yapmıştır. Çok çalışkan bir sanatçıydı. Son anına kadar çalıştı. Allah rahmet eylesin. Yeri biraz zor doldurulacak birisiydi. Fark yaratan birisiydi" diye konuştu. Sezen Aksu da Ömer Uluç için, "Çok değerliydi. Değerliyle önemliyi karıştırırız. Arkadaşlıklarında ve ilişkilerinde bu kadar kişiyi biraraya getirmesi için kocaman bir yüreği, kalbi olması gerekir. Sanatçı kimliğinin yanı sıra çok iyi bir dosttu" dedi.

Haberin Devamı

Cenaze törenine çok sayıda çelenk de gönderildi. Yakın bir arkadaşı tarafından gönderilen bir çelengin üzerinde ise "Seni çok özledim-denyo" yazıyordu. Namazdan sonra Ömer Uluç, omuzlarda cenaze arabasına taşındı. Sevenleri Ömer Uluç'u camiden alkışlarla uğurladı.

Hasan ÖRNEKOĞLU/İSTANBUL,(DHA)