Gündem Önce dolu, sonra deprem

Önce dolu, sonra deprem

Paylaş
Önce dolu, sonra deprem

Kütahya Simav'da dün akşam aniden bastıran dolunun kalınlığı yer yer 40 santimetreyi bulurken, dolunun ardından bir de deprem oldu

Kütahya'nın Simav ilçesinde, dün akşam saatlerinde aniden bastıran dolu yağışı, cadde ve sokakları kısa süreliğine beyaza bürüdü. Dolunun kalınlığı yer yer 40 santimetreyi buldu.

İlçede saat 18.30 sıralarında aniden başlayan şiddetli dolu yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. 8 dakika süren yağışın ardından yerde biriken dolunun kalınlığı yer yer 40 santimetreyi buldu. Bazı cadde ve sokaklarda rögarlar tıkandı. Vatandaşlar yolda yürümekte zorlanırken, bazı araçlar da doluya saplandı. Kaymakamlık ve belediye ekipleri ilçede çalışmalar yaptı. Belediye yetkilileri hoparlör ile yaptıkları uyarılarıyla, bugün de görülebileceği olacağını belirtip, vatandaşlardan dikkatli olmaları istendi.

VATANDAŞLAR TEDİRGİN OLDU


Dolu olayının ardından Simav'da 3.9 büyüklüğünde bir de deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden yapılan açıklamada, saat 22.47’de ilçeye bağlı Söğüt Köyü merkez üssü olan yerin 6.8 kilometre derinliğinde, 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlçe merkezinde de hissedilen deprem nedeniyle tedirgin olan bazı vatandaşlar sokağa çıktı. Depremde ilk belirlemelere göre ölen ya da yaralanan olmadı.