Gündem Onun engelleri parmaklıklar

Onun engelleri parmaklıklar

Paylaş
Onun engelleri parmaklıklar

Poyraz Ali'nin tedavi olması için sosyalleşmesi ve özel eğitim alması gerekiyor. Ama o cezaevinin demir parmaklıklarını aşamıyor

DÜNYASI HAPİSHANE

Haberin Devamı

Trabzon’da DHKP-C üyesi olduğu gerekçesiyle aranan Zeynep Bakır geçen yıl oğlu Poyraz Ali’yi (3) Samsun’da hastaneye götürdüğü sırada yakalandı. Tutuklanan Zeynep Bakır, Samsun Cezaevi’ne yerleştirilirken Poyraz Ali babasının yanında kalmaya başladı. Cezaevi koşullarının oğlu için uygun olmadığı gerekçesiyle başka bir hapishaneye nakliyesini isteyen Zeynep Bakır, Kocaeli Gebze Cezaevi’ne sevk edildi. Zeynep Bakır burada oğlunu yanına aldı. Fakat Poyraz Ali’ye İstanbul Marmara Üniversitesi’nde yapılan muayenede atipik otistik (otizmin tüm belirtilerine değil sadece bazılarına sahip kişi) olduğu belirlendi.

DEVLETİN HEDİYESİ 'TOMA'

Poyraz Ali’nin tedaviyle normale dönme şansı vardı. Özel eğitim alması ve sosyalleşmesi gerekiyordu. Gebze Cezaevi’nin kreşinin uygun olmadığı gerekçesiyle başvuruda bulunan Zeynep Bakır, İstanbul Bakırköy Cezaevi’ne nakledildi. Burada Poyraz Ali haftada 3 gün 45 dakikalık eğitimine silahlı jandarmalar eşliğinde gidip geliyor. Poyraz Ali’nin aktifleşmesi için cezaevine sokulmak istenen 3 tekerlekli bisiklete izin verilmedi. Yerine Poyraz Ali’ye oyuncak TOMA verildi. Poyraz Ali’nin tedavi olabilmesi için annesi Zeynep Bakır’a denetimli serbestlik verilmesi talebiyle change.org’da başlatılan bir kampanyaya ise imza yağıyor.

Haberin Devamı

POSTA