Gündem Orgeneral Hulusi Akar Kardak'ı ziyaret etti

Orgeneral Hulusi Akar Kardak'ı ziyaret etti

Paylaş
Orgeneral Hulusi Akar Kardak'ı ziyaret etti

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, bugün saat 12.00 sıralarında Kardak Kayalıkları’nı ziyaret etti. Yunan botunun, Orgeneral Akar'ın Kardak'a girmesini önlemeye çalışması sonrası gergin anların yaşandığı iddia edilse de bu iddia daha sonra yalanlandı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları bugün Aksaz Deniz Üssü’ndeki denetleme ve incelemelerden sonra Bodrum’dan ’TCG Meltem’ hücumbotuyla denize açılarak Kardak Kayalıkları’na gitti. Genelkurmay Başkanı ve komutanlar Kardak Kayalıkları’nda incelemelerini tamamladıkta sonra Bodrum’a döndü.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları bugün Aksaz Deniz Üssü’nde inceleme ve denetmelerden sonra saat 10.30 sıralarında karayoluyla Bodrum’a geldi. Rıhtımda bekleyen P334 borda numaralı ’TCG Meltem’ hücumbotuna geçen Orgeneral Akar ve komutanlar Kardak ziyareti için denize açıldı.

Komutanların bulunduğu, 2 koruma botu ile 4 sahil güvenlik botunun eşlik ettiği ’TCG Meltem’ hücumbotu, saat 11.45 sıralarında Bodrum’a 25 mil uzaklıktaki Kardak Kayalıkları’na ulaştı.




Yunan botunun, Orgeneral Akar'ın Kardak'a girmesini önlemeye çalıştığı ve gergin anların yaşandığı iddia edildi ancak bu iddia yalanlandı.


Genelkurmay'dan 'Kardak ziyareti' açıklaması


Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ve kuvvet komutanları Kardak Kayalıkları çevresinde dolaşıp incelemelerini tamamladıktan sonra Bodrum’a döndü.


İkinci Kardak krizinin eşiğinden dönülmüş!