Pazar Postası Oruç tutarken nasıl beslenmek gerekir?
Paylaş
Oruç tutarken nasıl beslenmek gerekir?

Oruç tutarken nasıl beslenmek gerekir?

Ramazan ayında doğru beslenme ilkeleri Bu Ramazan belki de yemekten daha önemlisi içmektir. Özellikle iftar ve sahur arasında bol miktarda su, maden suyu, şekerli veya az şekerli doğal maden suları ve buzlu bitki çayları içilmelidir. Gaz, kolit veya şişkinliği olanlar bol rezene çayı içebilirler.

Haberin Devamı

Bu Ramazan 5 süper madde öneriyorum:

1-Demirhindi şerbeti: Bu Ramazan’ın hem serinletici hem vitamin deposu olan en popüler içeceklerinden birisi demirhindi şerbeti olacak. Bu şerbet hem bağışıklık sistemini güçlendirir. Yüksek oranda demir, C vitamini ve kas güçlendirici maddeler içerdiği için iftarla sahur arasında veya iftarda hem serinletici hem güçlendirici, hem de besleyici olarak çok yarar sağlar. Biraz limon ve buz eklediğinizde serinletici ve lezzetli olur.

2- Kefir : Kafkasların uzun yaşam sırrı olan kefiri içmekte pek çok kişi zorlanıyordu. Artık hapları da çıktı. Ramazan’da güçlenmeye, bağırsak florasını sağlıklı tutmaya, vücut direncini artırmaya yardımcı olur. İftar ve sahurda bir tane alınabilir. Ramazan’daki önemli yakınmalardan kabızlık, halsizlik gibi pek çok durumda kefir veya haplarının faydasınız görebilirsiniz.

Haberin Devamı

3- Maden suyu: Önceki yıllardan farklı olarak oruç tutulan saatler uzadı ve yaklaşık 18 saat beden dışarıdan sıvı almayacak. Sadece su almak yeterli değil. Suyun bedende tutulabilmesi için, terle ve çeşitli sıvılarla kaybedilen iyon ve mineralleri geri kazanmak için maden suyunu tüketmekte yarar var. İftar ve sahur arasında 2 küçük şişe doğal maden suyu içebilirsiniz. İçine koyacağınız bir dilim limon, bir parça fesleğen ya da nane de iftardan sonraki hararet basmasını azaltır. Maden suyunu cacık, meyve suyu ve farklı içeceklere de katarak tüketebilirsiniz.

4- Doğal preparatlar: Yedi şifalı madde tere tohumu, funda yaprağı, krom, zencefil, yeşil çay, L-Carnitine, Quenzim Q 10 gibi yedi şifalı maddeyi içeren doğal preparatlar Ramazan’da sağlıklı kilo kontrolünde yardımcı olur. Bu şifalı maddeler kan şekerinin düşmesine, oruç saatlerinde halsizlik olmasına büyük ölçüde engel olur.

5-Tarçın: Ramazan ayının en önemli baharatı hem kan şekerini dengelemeye yardımcı olan hem de bedende mantar oluşumunu azaltmaya yarayan, bedendeki ısının dengelenmesine yardımcı olan tarçındır. Yiyecek, ara öğünlerinize koyabilirisiniz. Özellikle sahurda bol tarçın tüketebilirsiniz. İnce bir çubuk tarçını çıtır çıtır yiyebilirsiniz de.

Haberin Devamı

Ender Saraç