Gündem Osman Kavala tutuklandı

Osman Kavala tutuklandı

Paylaş
Osman Kavala tutuklandı

Geçtiğimiz hafta gözaltına alınan iş adamı Osman Kavala tutuklandı.

17-25 Aralık operasyonları ile 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan iş adamı Osman Kavala, "Anayasayı ihlal" ve " Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından tutuklandı.

Kavala dün gece biten polis sorgusunun ardından ardından Adliye'ye sevkedildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Hasan Yılmaz’ın yürüttüğü soruşturmada ifade veren Kavala’nın gözaltı süresi bugün doluyordu.

Sivil toplum çalışmalarıyla bilinen, Murat Belge'yle birlikte İletişim Yayınları'nın kurucusu olan iş adamı Osman Kavala, geçen günlerde Gaziantep dönüşü, Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alınmıştı.

OSMAN KAVALA KİMDİR?


1957 Paris doğumludur. İstanbul Robert Lisesi'ni bitirdikten sonra Manchester Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun olmuştur. Babası Mehmet Kavala'nın 1982 yılında vefat etmesinin ardından, Kavala Grubunda yönetici olarak çalışmaya başladı. Osman Kavala Türk-Polonya İş Konseyi, Türk-Yunan İş Konseyi, Center for Democracy in Southeast Europe (Güneydoğu Avrupa'da Demokrasi Merkezi) gibi çeşitli iş ve toplumsal kuruluşların Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu.

Murat Belge'yle birlikte Türkiye'nin en büyük yayınevlerinden biri olan İletişim Yayınlarının kurucusudur.

TESEV Yönetim Kurulu Üyesi, Açık Toplum Enstitüsü'nde Danışma Kurulu Üyesi, Tarih Vakfı'nın sponsoru, Diyarbakır Kültürevi'nin sponsoru, Helsinki Yurttaşlar Derneği üyesidir. Kavala aynı zamanda Cezayir Lokantası'nın da bağlı olduğu şirketin de yönetim kurulu üyesi.