Gündem OSTİM'den yürek burkan hikâyeler

OSTİM'den yürek burkan hikâyeler

Paylaş
OSTİM'den yürek burkan hikâyeler

OSTİM'de meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler arkalarında acı dolu hikayeler bıraktı

İlk patlamada hayatını kaybeden Nejdet Tanışma (30), 2.5 ay önce Melek ile dünya evine girdi. Eşi 2 aylık hamile olan Nejdet Tanışma, uzun süredir işsizdi. Tanışma, 2 gün önce asgari ücretle işe başladı.

Ancak başladığı iş hayatını sonu oldu. Geride 2 aylık hamile bir eş bırakan Nejdet Tanışma’nın 3 kardeş olduğu ve ağabeyinin de askerde intihar ettiği öğrenildi.

2 KARDEŞE DE MEZAR OLDU

OSTİM’deki ikinci patlama 2 kardeşe de mezar oldu. Aydın (35), Aydemir (32) ve İkram Çapraz kardeşler aynı iş yerinde kaynakçı olarak çalışıyordu.

İkram Çapraz, annesi Yeter rahatsızlanınca 2 saat önce iş yerinde izin alarak annesini hastaneye götürdü. Hastaneye gittiğinde ise patlama haberi aldı. İşyerine dönen İkram Çapraz, 2 ağabeyinin de yanarak hayatını kaybettiğini öğrendi.

"KOL BACAK TOPLUYORUZ"

Aydın Çapraz evli ve 2 çocuk, kardeşi Aydemir ise bir çocuk babasıydı. Aydın Aydemir’in Antalya’ya akrabalarının yanına giden eşi Aysema ise ölüm haberini televizyondan aldı.

EMEKLİYDİ, OĞLUNU OKUTMAK İÇİN İŞE GİRDİ

OSTİM’deki ikinci patlamada hayatını kaybedenlerden birisi de 2 çocuk babası işçi emeklisi Abdullah Karakulak’tı (50). Emekli olan Karakulak, uzun süre çalışmadı ancak oğlu Fatih, bu yıl üniversiteyi kazanınca, tekrar çalışmak zorunda kaldı.

Oğlunu okutmak için asgari ücretle işe başlayan Karakulak, dünkü patlamada feci şekilde can verdi.

OKULU BIRAKTI, AİLESİNE BAKMAK İÇİN İŞE BAŞLADI

OSTİM’deki ikinci patlamada ölen Hüseyin Yıldız (24) ise ailesine bakmak için liseyi terk ederek çalışmaya başladı. Üç kardeş olan Yıldız’ın aile bütçesine katkıda bulunmaya çalıştığı belirtildi.

Ölenlerden Ali Yiğit ise evli ve 2 çocuk babasıydı. Tornacı olarak 6 yıldır aynı iş yerinde çalışıyordu, ancak patlamada yanarak hayatını kaybetti.

BELEDİYEDEN İŞTEN ÇIKARILDI, CANINDAN OLDU

Abdulkadir Kurt (42), 3 ay önce çöp kamyonu sürücüsü olarak çalıştığı Keçiören Belediyesi’nden işten çıkartıldı. Uzun süre işsiz kalan Kurt, OSTİM sanayisinde asgari ücretle işe başladı.

Ancak dünkü ilk patlamada hayatını kaybetti. OSTİM’de ikinci patlamada Aytaç Akkaya da (20) yanarak can verdi. Babası Ramazan Akkaya ile aynı işyerinde çalışıyordu. Baba Akkaya, yaralı olarak kurtulurken, oğlu Aytaç Akkaya ise hayatını kaybetti.

MAKİNA MÜHENDİSİ GÜRER HAYATINI KAYBETTİ

OSTİM’deki ilk patlamada hayatını kaybedenlerden biri de Dilek Gürer’di. Makina Mühendisi olarak göreve başlayan Gürer (36), bekardı.

Fevzi KIZILKOYUN/ANKARA (DHA)