Eğitim - Kariyer ÖSYM, TUS değerlendirme raporunu bu ay açıklayacak

ÖSYM, TUS değerlendirme raporunu bu ay açıklayacak

Paylaş
ÖSYM, TUS değerlendirme raporunu bu ay açıklayacak

ÖSYM Başkanı Prof.Dr. Mahmut Özer'in başkanlığındaki Ölçme ve Değerlendirme Süreçlerinin İyileştirilmesi ve Geliştirilmesi Çalışma Grubu toplantısında 2017-TUS değerlendirme raporu ele alındı. Raporun bu ay içinde kamuoyuyla paylaşılması planlanıyor

ÖSYM Başkanı Prof.Dr. Mahmut Özer'in başkanlığında, ÖSYM Ölçme ve Değerlendirme Süreçlerinin İyileştirilmesi ve Geliştirilmesi Çalışma Grubu toplantısı düzenlendi. Toplantıda, 2017-Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) değerlendirme raporu ele alındı.

ÖSYM Başkanı Prof.Dr. Mahmut Özer, yaptıkları sınavlara yönelik analizleri içeren değerlendirme raporlarını bu yıldan itibaren yayınlamaya ve kamuoyu ile paylaşmaya başladıklarını hatırlattı. Bu kapsamda, 2018'den itibaren üç değerlendirme raporu yayımladıklarını anlatan Prof.Dr. Mahmut Özer, ilk değerlendirme raporu olan 2017-ALES Sonbahar Değerlendirme Raporu'nu şubatta, 2017-DGS Değerlendirme Raporu'nu martta, Engeli/Sağlık Sorunu veya Özel Durumu Olan Adaylara Yapılan Sınav Uygulamaları Değerlendirme Raporu'nu da bu ay kamuoyuna açıkladıklarını söyledi.

BU AY İÇERİSİNDE PAYLAŞILACAK

ÖSYM olarak 2017-TUS'un değerlendirme raporunun hazırlık aşamasında olduklarını belirten Prof.Dr. Mahmut Özer, raporun ilk halinin düzenlenen toplantıda ele alındığını, sınava yönelik analizler ve iyileştirme yapılabilecek konuların etraflıca tartışıldığını söyledi. Prof.Dr. Mahmut Özer, rapora son şeklinin gelecek haftalarda verileceğini ve raporu bu ay içerisinde kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti.

Haberin Devamı