Türkiye (Son Dakika) Otel odasındaki olaya tahliye

Otel odasındaki olaya tahliye

Paylaş
Otel odasındaki olaya tahliye

Sevgilisinin ellerini kelepçeleyip odaya biber gazı sıktığı iddiasıyla 7 yıl hapis istemiyle yargılanan Volkan A. ilk duruşmada tahliye edildi

İstanbul Kadıköy’de 5 yıldızlı otelin odasında sevgilisi Leyla Y.’nin ellerini kelepçelediği ve bulundukları odaya biber gazı sıktığı iddiasıyla Volkan A.’nın hakkında 'cebir ve şiddet kullanarak bir kişi hürriyetinden yoksun kılmak’ suçundan 7 yıla kadar hapis cezası istendiği davanın ilk duruşması görüldü.

"DURUŞMA BASINA KAPALI YAPILSIN"


İstanbul Anadolu 32. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada tutuklu sanık Volkan Y. (31) ve avukatı hazır bulunurken, duruşmaya mağdur Leyla Y. (28) de katıldı. Tutuklu sanık Volkan A.’nın avukatı ve mağdur Leyla Y. duruşmanın basına kapalı yapılmasını talep etti. Hakim, talebin reddine karar vererek duruşmanın açık yapılması gerektiğine hükmetti.

"KALBİNİ KIRACAĞIMI BİLİYORDUM"

Duruşmada savunma yapan Volkan A., Leyla L. ile bir buçuk senedir ilişkilerinin olduğunu belirterek, güven probleminin olduğunu ifade etti. Otel odasındaki geceden 3 ay önce Leyla Y.’nin ’Messenger’ adresine Volkan isimli bir erkeği ekleyip, sildiğini belirten Volkan A. bu durumun güven problemini tetiklediğini belirtti.

Leyla Y.’nin otel rezervasyonu yaptırdığını belirten Volkan A., "Kafam karışıktı, gitmek istemedim. Olay gününden önce de bir internet sitesinde kelepçe görmüştüm. Sipariş ettim ve olay günü otele gitmeden önce iş yerindeyken siparişim geldi. O gün kalbini kıracağımı biliyordum. Yaptığım olayı da kendime yakıştıramıyorum. Kendimi koruma amaçlı biber gazım vardı. Gazı sıkıp onu korkutmak istedim" diye konuştu.

"ONA ZARAR VERMEYECEĞİMİ SÖYLEDİM"

Volkan A. otel odasında yaşananları şu şekilde anlattı:
"Saat akşam 10’ a geliyordu. Kuşkularımı gidermek için yapayım dedim. Onu banyoya gönderdim. O banyodayken odaya biber gazı sıktım. Banyodan arkası dönük vaziyette çıkmasını istedim. O şekilde çıktığında ellerini arkadan kelepçeledim ve yatağa yatırdım. Yanından biraz uzaklaştım. Bu sırada Leyla, odanın kapısını açtı. Koşarak resepsiyon katına indi, ben de ardından gittim. Sonrasında da polis çağırdılar."

SANIK: AMACIM KUŞKULARIMI GİDERMEKTİ, HAKİM: KUŞKULARIN GİTTİ Mİ?

Kelepçeyi kuşkularını giderebileceği bir amaçla kullandığını belirten Volkan A., çantasında bulunan bantlar ve testere için ise şirkette kullandığı araçlar olduğunu beyan etti. Amacının gerçeği öğrenmek olduğunu ifade eden Volkan A., "Amacım ona zarar vermek değildi" dedi. Bunun üzerine hakim, sanığa "kuşkuların gitti mi" diye sordu. Volkan A. ise "Pişmanım" diye konuştu.

"PANİKLEDİM, ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM"

Haberin Devamı

Duruşmada söz alan mağdur Leyla Y. ise "Her şey Volkan’ın anlattığı gibi oldu. Otel odasındayken beni banyoya gönderdiğinde ise bir sürpriz bekliyordum. Banyodan geri geri çıktığımda bir gaz kokusu aldım. Ellerimi arkadan kelepçeleyip beni yatağa koyunca panikledim. Volkan telefonla konuşurken yanımdan uzaklaştı, ben de kapıya yöneldim ve aşağı inmeye çalıştım. Şikayetçi değilim. Davaya katılma talebim yoktur" dedi.

HAKİM: "KELEPÇE VE BİBER GAZI DA KULLANIYOR MUSUNUZ?"

Sanığın çantasında bulunan eşyaların ne amaçlı kullanıldığını anlatmak üzere tanık olarak çağrılan sanığın iş arkadaşı Ali B. ise "Biz bilgisayar kablolama, kurulum işlemi yaparız. Yanımızda da bu tarz eşyaları taşırız" demesi üzerine hakim, "Kelepçe ve biber gazı da kullanıyor musunuz?" sorusunu yöneltti. Bu soru üzerine tanık, "hayır" diye cevap verdi.

ŞİKAYETÇİNİN OLMAYIŞI NEDENİYLE TAHLİYE


Sanık avukatının da yazılı savunmasını sunduğu mahkemede avukat, toplanacak deliller kalmadığını ve sanığın tahliye edilmesi gerektiğini belirtti. Mahkeme, 'delillerin toplanmış oluşu, sanığın kaçma şüphesinin bulunmayışı ve davada şikayetçinin olmayışını’ göz önüne alarak tutuklu sanığın tahliyesine karar verdi.

7 YIL HAPSİ İSTENİYORDU


Olay 25 Aralık 2012 günü Kadıköy’de bir otel odasında gerçekleşmiş, Volkan A. sevgilisinin ellerini kelepçelediği ve bulundukları odaya biber gazı sıktığı iddiasıyla hakkında 'cebir ve şiddet kullanarak bir kişi hürriyetinden yoksun kılmak’ suçlamasıyla 7 yıl hapis istemiyle dava açılmıştı. Volkan A.’nın olay günü çantasından koli bandı, satır, çöp poşeti de çıkmıştı.

ARZU KAYA, DHA

Haberin Devamı