Türkiye (Son Dakika) Otelde doğal gaz faciası

Otelde doğal gaz faciası

Paylaş
Otelde doğal gaz faciası

İstanbul Fatih'teki bir otelde, doğal gaz kaçağı nedeniyle iki personelin aralarında bulunduğu 23 kişi zehirlendi. Müşteriler, odalarında baygın bulundu

Olay, Fatih Alemdar Mahallesi'nde bulunan bir otelde saat 04.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, olay otelin bulunduğu çevredeki esnafın yoğun doğal gaz kokusunu farketmesiyle ortaya çıktı. Doğal gaz kokusundan rahatsız olan esnaf durumu hemen itfaiyeye, polise ve sağlık ekiplerine haber verdi.

Haberin Devamı

2 TURİSTİN DURUMU AĞIR

Kısa sürede olay yerine gelen ekipler çoğu odasında baygın şekilde olan otel müşterileriyle karşılaştı. Kilitli olan odalar itfaiye yardımıyla açılırken, baygın halde bulunan müşteriler battaniyelere sarılı birşekilde sağlık ekipleri ve polislerin de yardımıyla ambulanslara taşındı. İki personel ve 21 turistin kaldırıldıkları hastanelerdeki tedavileri devam ediyor. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altında olan iki İtalyan vatandaşı kadın, oksijen tedavisi uygulanmak üzere İstanbul Üniversitesi Hastanesi Su Altı Hekimliği ve Hiperbarık Tıp Anabilim Dalı Bölümü’ne sevk edildi. Ambulanslarla sevk edilen iki kadın turistin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

KOMBİ BACASI YERİNDEN ÇIKMIŞ

Zehirlenme olayının yaşandığı otele gelen doğalgaz ve polis ekiplerinin, yaptıkları ilk incelemelerde otelde bulunan kombinin bacasının yerinden çıktığını belirledikleri öğrenildi. Yerinden çıkan baca nedeniyle yanmış doğalgazın tahliye edilemediği ve karbonmonoksit gazının otel içerisine yayılarak zehirlenmelere neden olduğu öğrenildi. Turistlerin tedavileri devam ederken polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.