Gündem Otomobil baraja uçtu: 2 ölü

Otomobil baraja uçtu: 2 ölü

Paylaş
Otomobil baraja uçtu: 2 ölü

Denizli'nin Tavas İlçesi'nde, baraja uçan otomobildeki iki kardeş yüzme bilmedikleri için boğularak öldü

Solmaz Beldesi’nde yaşayan Hasan Hüseyin Önüt (28), saat 13.00 sıralarında babası Ali Önüt’ün aldığı otomobile kardeşi Himmet Önüt’ü (15) de alarak Çalıköy yakınlarındaki Yenidere Barajı’na gezmeye gitti. Himmet Önüt’ün kullandığı 20 YC 110 plakalı otomobil, baraja giden ve araç trafiğine kapalı olan yokuştan inerken baraja uçtu

Haberin Devamı

. Frenleri tutmadığı sanılan otomobil barajın dibindeki balçığa saplandı. Saat 16.30 sıralarında bir köylünün baraj içindeki otomobili farkederek haber vermesi üzerine gelen jandarma ekipleri, Denizli Sivil Savunma Müdürlüğü’nden yardım istedi. İl Sivil Savunma Müdürlüğü’nden gelen iki dalgıç, Önüt kardeşlerin cesedini sudan çıkardı.

Otomobil ise bir kepçe yardımıyla çekildi. Önüt kardeşlerin otomobilden çıkmayı başardıkları ancak yüzme bilmedikleri için boğularak, yaşamlarını yitirdikleri belirlendi. İki kardeşin cesetleri Tavas Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırılırken, jandarma olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

UYARILAR CİDDİYE ALINMIYOR

Karahisar Beldesi Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mustafa Kaykaç, üç ay önce su tutmaya başlayan Yenidere Barajı’na giden yola motorlu araçların girmenin yasak olduğunu belirterek, "Yol kapatılmasına rağmen, sürücüler patika yoldan saparak baraja ulaşıyor. Aynı yerde iki ay önce de bir kaza olmuştu. O olayda iki kişi son anda kurtarılmıştı. Bu kez kazayı gören olmamış. Baraja, kimsenin otomobille yaklaşmaması gerekiyor. Yapılan uyarılar maalesef ciddiye alınmıyor" dedi.

Haberin Devamı

Hüseyin BAYBARS- Ferah IŞIK- Ramazan ÇETİN/TAVAS (Denizli), (DHA)