Siyaset Özal'ın mezarı açılabilir
Paylaş
Özal'ın mezarı açılabilir

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın, ölümündeki kuşkuları araştırmak için başlatılan soruşturmada, mezarının açılması gündeme geldi

Turgut Özal’ın eşi Semra Özal ile oğlu Ahmet Özal’ın savcılığa verdikleri ifadelerde getireceklerini söyledikleri delilleri henüz getirmemeleri nedeniyle savcılığın mezarın açılması seçeneğini değerlendirmeye aldığı ifade edildi.

Ankara özel yetkili Başsavcı Vekilliği tarafından yürütülen soruşturmada savcılar ailenin bahsettiği delilleri getirmesini bekliyor.

Semra Özal, eşine ait ‘saç tellerini’, Ahmet Özal ise babasının ‘özel ses kayıtlarını’ savcılığa teslim etmedi. Deliller gelmezse soruşturmayı yürüten Başsavcı Vekili Hüseyin Görüşen ile özel yetkili savcı Kemal Çetin’in son çare olarak Özal’ın mezarının açılmasına karar verebileceği ifade edildi.

Özal, 17 Nisan 1993’de Çankaya Köşkü’nde spor yaparken aniden rahatsızlanmış ve kaldırıldığı Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nde hayatını kaybetmişti. Eşi Semra Özal ile oğlu Ahmet Özal, ölümün şüpheli olduğunu iddia etmişlerdi.

Haberin Devamı