Dünya Pakistan’da eyalet meclisi yakınında patlama: 16 ölü

Pakistan’da eyalet meclisi yakınında patlama: 16 ölü

Paylaş
Pakistan’da eyalet meclisi yakınında patlama: 16 ölü

Pakistan’ın Pencap eyaleti meclisi yakınlarında meydana gelen patlamada en az 16 kişi hayatını kaybetti

Pakistan’ın Lahor kentinde, Pencap Eyalet Meclisi yakınlarındaki bir cadde üzerinde kalabalık bir protestocu grubunun toplandığı noktada patlama meydana geldi. Aralarında polislerin de bulunduğu on altı kişinin hayatını kaybettiği patlamada, çok sayıda kişi yaralandı. Yaralılar süratle yakındaki Ganga Ram Hastanesi’ne ve diğer sağlık kuruluşlarına götürülerek tedavi altına alındı.

PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ VARDI



Patlamanın gerçekleştiği sırada, meclis yakınında toplanan kalabalık, Pencap meclisi yakınında alışveriş merkezlerinin olduğu caddede yürüyerek, yerel hükümetin ilaç sanayiyle ilgili aldığı kararı protesto ediyordu.

GAZETECİLER DE YARALANDI



Caddedeki taşıtların kullanılmaz hale geldiği olayda, protestocuların yanı sıra gazeteciler ve polisler de yaralandı. Yakındaki binaların camlarının patladığı, bazı araçların alev aldığı patlamanın ardından çok sayıda sağlık ekibinin sevk edildiği bölge güvenlik kordonuna alındı.



CANLI BOMBA İHTİMALİ YÜKSEK



Görgü tanığı olan trafik polisinin ifadesine göre patlama, bir motosikletin bir otomobille çarpıştığı anda meydana geldi. Olayın canlı bombayla gerçekleştirilen bir terör saldırısı olduğu ihtimali değerlendiriliyor.


DHA

Haberin Devamı