Dünya Papa'ya füzesavar kalkanı

Papa'ya füzesavar kalkanı

Paylaş
Papa'ya füzesavar kalkanı

Brezilya, Dünya Gençlik Günleri için Rio De Janeiro kentine gidecek olan Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus için füzesavarlı önlem alacağını açıkladı

İtalyan haber ajansı ANSA’nın haberine göre, Brezilya hükümeti, 23-28 Temmuz’da Rio De Janeiro’da Dünya Gençlik Günleri’ne katılacak olan ruhani liderin güvenliği için kente füzesavarlar konuşlandıracak. Kararın anti-terör planı kapsamında alındığı belirtilerek, füzesavarların Dünya Gençlik Günleri organizasyonuna ev sahipliği yapacak yerleri koruyacak şekilde yerleştirileceği ifade edildi.

Haberin Devamı


4 HELİKOPTER GÖREV YAPACAK

Organizasyon sırasında Papa’nın güvenliği için Brezilya hava kuvvetlerine bağlı 4 adet helikopterin görev yapacağı aktarıldı. Etkinlik için Vatikan’dan da iki adet "Papamobil"in Papa’dan önce kente gönderileceği bildirildi. Öte yandan, dün Vatikan’a yeni akredite olan bazı büyükelçilerin kabul töreninde konuşan Papa Franciscus, siyaset ve ekonomi alanındaki liderlerin, küresel finansal sistemde, daha etik ve daha çok kamu yararını gözeten reformlar yapmaya odaklanmaları gerektiğini dile getirerek, "Para, hükmetmek için değil, hizmet etmek için var" dedi.

AA