Patates kızartması özlemini gidermek için 8 yaratıcı tarif

Atıştırmak için bir şey istediğinizde gevrek, yağlı ve tuzlu patates kızartması iyi bir seçenek olarak görülebilir. Ancak, yağ, kalori ve aşırı tuz patates kızartmasının sizin için iyi bir seçenek olmadığını gösteren faktörler. Peki, Patates kızartması özlemini gidermek için ne yapmalıyız? Cevap evde yapacağın fırında sebze kızartmaları. Kızartmanızı evde yapmak, tuz miktarını ayarlamanıza diyet ve sağlıklı beslenme programınızı bozmadan yemeklik yağ miktarını ve baharatları kontrol etmenizi sağlar. Ayrıca patateslerin yanı sıra farklı sebzeler kullanarak yaratıcı olabilirsiniz. Sebzeli kızartmalar standart patates kızartmasına göre daha sağlıklı bir alternatiftir, daha sağlıklı yağlar ve daha az tuz kullanırsınız. İşte sağlıklı ve lezzet dolu birkaç fikir…

27 Ekim 2019, Pazar 17:01 Son Güncelleme:
A A
Fırında parmesanlı ve sarımsaklı kırmızı pancar kızartması

Fırında parmesanlı ve sarımsaklı kırmızı pancar kızartması

Antioksidan açısından zengin sebzelerden biri olan kırmızı pancarı aynı patates gibi doğrayıp fırında az bir yağla pişirebilirsiniz. Üzerine parmesan ve sarımsak harika bir kombinasyon olacaktır. 

Tatlı elma kızartması

Tatlı elma kızartması

Tıpkı patateste olduğu gibi elmayı da dilimleyip az yağla fırınlayabilirsiniz. Üzerine tarçın veya hindistancevizi serpin. Sizin için harika bir tatlı alternatifi olacaktır. 

Susam sarımsaklı yeşil fasulye kızartması

Susam sarımsaklı yeşil fasulye kızartması

Fasulyeleri çok az haşlayın. Mısır ununa bulayın ve tavada az yağla kavurun. Susam ve sarımsak ekleyin. Susam ve sarımsak, bu taze fasulye kızartmasını ekstra çıtır hale getirecek. 

Baharatlı zencefilli havuç

Baharatlı zencefilli havuç

Yine havuçlarınızı patates gibi doğrayıp az bir yağla fırınlayabilirsiniz. Üzerine taze zencefil, biraz kırmızıbiber ve zerdeçalı lezzet için biraz baharatlayın. Bu nefis baharatların da sağlığa birçok yararı var. Hepsi sağlıklı hücre büyümesini teşvik etmek için antioksidanlarla dolu. Havuç ise bol miktarda A vitamini sağlar.

Biberiyeli şalgam kızartması

Biberiyeli şalgam kızartması

100 kalorinin altında bir akşam yemeği yemek istiyorsanız şalgam kızartması akıllı bir tercih olacaktır. Şalgam, patateslerden biraz daha fazla lif sağlar ve ilkbahar ile sonbaharda yaygın olarak bulunur.

Şalgamı elma patates şeklinde büyük büyük doğrayın. 1 çorba kaşığı zeytinyağı yarım çay kaşığı karabiber ve biraz tuz ile harmanlayın. Yanına taze biberiyeleri ekleyin. Fırının ızgara ayarında patates kızartması kıvamına gelene kadar pişirin. 

Sarımsaklı kabak kızartması

Sarımsaklı kabak kızartması

Kabak çok hafif ve çok yönlüdür. Kabakta 3 gram lif ve 4 gram protein sunuyor. Kabak kalori bakımından doğal olarak düşüktür (kabak başına yaklaşık 35 kalori). Bu yüzden bu gevrek patates kızartması, yemek planınızın düzenli bir parçası haline gelebilecek kadar diyet dostudur. Kabakları parmak patates şeklinde dilimleyin. Biraz yağ, sarımsak ve mısır unuyla harmanlayın. 20 ila 25 dakika pişirin. Servis ederken biraz yoğurt ve karabiber kullanın.


Sıradaki haber yükleniyor...
SIRADAKİ HABER Kanserden korunmak için bu yiyeceklerden uzak durun