Tadını çok seveceksiniz: Patatesli çilav tarifi
Adı biraz farklı gelse de tadına bayılacağınız patatesli çilav tarifi evde kolaylıkla yapılabilen bir tarif. Sevdiklerinize hazırlamak için patatesli çilav tarifi arıyor ya da patatesli çilav nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Patatesli çilav yapılışı için haberimize bir göz atın.
02 Ekim 2020 , Cuma 17:39
Pirinçle patatesi eşsiz uyumu patatesli çilav tarifi ile buluşuyor. Sevdiklerinize hazırlamak için patatesli çilav tarifi arıyor ya da patatesli çilav nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Patatesli çilav yapılışı için haberimize bir göz atın.
Haberin Devamı
Patatesli çilav tarifi
Patatesli çilav malzemeleri
- 2 adet patates
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı et veya tavuk suyu
- Tuz
Patatesli çilav yapılışı
Patatesleri ince ince yarım ay şeklinde doğrayın. Yağı biraz kızdırdıktan sonra patatesleri tencereye alın. 3-4 dakika kadar kızarmaya bırakın. Ardından yıkadığınız pirinçleri de ilave ederek iyice karıştırın, birkaç dakika kavurun. Son olarak, suyunu ve tuzunu da koyun. Et suyunu da içerisine ekleyin. Kaynayınca kapağını kapatıp altını iyice kısın. 20 dakika sonra altını kapatıp 5 dakika kadar dinlenmesi için tencerede bırakın.
BUNLARI DA OKUYUN
- Herkes onları sadece oyuncu ya da şarkıcı olarak biliyor! İşte ünlülerin mezun olduğu okullar
- Karsu'nun düğün tarihi belli oldu
- Yeni aşka yelken açan Bülent Şakrak'tan açıklama! Evliliğini ihanet mi bitirdi?
- Hasan Can Kaya, Oxford'u kahkahaya boğdu!
- Meltem Yılmazkaya: Annelik gönüllü bir delilik hali!