Yaşam "PatiFest" etkinliği ilgi gördü

"PatiFest" etkinliği ilgi gördü

Paylaş
"PatiFest" etkinliği ilgi gördü

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla organize edilen "PatiFest" renkli görüntülere sahne oldu. Festival yarın sona erecek

Mersin Büyükşehir Belediyesince, hayvan sevgisine dikkati çekmek amacıyla düzenlenen Evcil Hayvan ve Doğal Yaşam Festivali (PatiFest) başladı.

Haberin Devamı

Çok sayıda türden hayvanlar tanıtıldı

Belediye tarafından 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla organize edilen festival, Adnan Menderes Bulvarı’nın sahil şeridinde gerçekleştirildi.

Mersinliler festivale köpek ve kedileriyle katılırken, sevimli hayvanlar ilgi odağı oldu. Chihuahua, kangal, terrier, Van kedisi gibi çok sayıda türden evcil hayvanın tanıtıldığı festival, renkli görüntülere sahne oldu.

Arama kurtarma köpekleri gösteri yaptı

Festivalde, kedi, köpek ve kuş evi boyama, hayvan sahiplendirme, köpek eğitimi söyleşisi gibi çok sayıda etkinliğin yanı sıra yarışmalar ve konserler de düzenlendi. Etkinliğe, eğitimcileriyle katılan arama kurtarma köpekleri de yaptıkları gösterilerle alkış aldı.

Festival yarın sona erecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, festivalin açılış töreninde, hayvan sevgisine dikkati çekmek istediklerini belirterek "PatiFest, bir farkındalık yaratma etkinliğidir. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nü kutluyoruz. Çocuklarımızla beraber birçok etkinliği yaptık. Her yaştan evladımıza, hayvan sevgisini aşılamayı hedefliyoruz." dedi.

Haberin Devamı

Festival, yarına sona erecek.