Dünya Peres: Sonuçlar İsrail açısından olumlu

Peres: Sonuçlar İsrail açısından olumlu

Paylaş
Peres: Sonuçlar İsrail açısından olumlu

İsrail'in eski cumhurbaşkanı Şimon Peres, Türkiye'deki seçim sonuçlarının İsrail ve Ortadoğu açısından olumlu olduğunu söyledi, 'Erdoğan Türkiye'yi İran yapmak istiyordu Ancak Ortadoğu'da iki İran'a yer yok' dedi.

İsrail’in eski Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Türkiye’de düzenlenen genel seçimler ile ilgili bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Ortadoğu topraklarında iki tane İran’a yer olmadığını savunan Peres genel seçimlerde Ak Parti’nin gerilemesinden dolayı memnun olduğunu ve bu durumu hem İsrail hem de Ortadoğu’nun geleceği açısından olumlu bulduğunu söyledi.

Eski İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Herzilya kentinde düzenlenen bir konferansta yaptığı konuşmasının bir bölümünü Türkiye’ye ayırarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’yi İran’a dönüştürmek istediğini bunda başarılı olmadığını savundu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başbakanlığı döneminde, Ocak 2009'da Davos'ta, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile katıldıkları bir oturumda Peres'in eleştirilerini yanıtlarken, panel yöneticisinin sürenin bittiğini gerekçe göstererek konuşmasını kesmesi üzerine tepki göstermişti. Erdoğan'ın "one minute" diyerek başladığı ve İsrail politikalarını eleştirdiği çıkışı yakın tarihe geçmişti.

Haberin Devamı