Gündem Pervin Buldan: Gözaltına alındım

Pervin Buldan: Gözaltına alındım

Paylaş
Pervin Buldan: Gözaltına alındım

Halkların Demokrasi Partisi İstanbul Milletvekili ve Meclis Başkanvekili Pervin Buldan, resmi Twitter hesabından 'Gözaltına alındım' mesajını paylaştı. Pervin Buldan, ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ise yaptığı açıklamada, gözaltı uygulamasının söz konusu olmadığını belirtti.

HDP İstanbul milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Pervin Buldan, bu sabah saat 09.04'te gözaltına alındığını iddia etti.

Pervin Buldan resmi Twitter hesabından 'Gözaltına alındım' mesajını paylaştı. Buldan serbest kaldıktan sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü bir açıklama yayınladı ve Pervin Buldan’ın İstanbul’da gözaltına alındığına dair haberler gerçeği yansıtmadığına değindi.

İFADE VERDİKTEN SONRA SERBEST BIRAKILDI


Bakırköy'deki Adalet Sarayı'na götürülen Pervin Buldan, burada ifade verdikten sonra Adliye önünde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yaptığı açıklamada Buldan, "Sabah 9 sıralarında evime ekipler tarfından gözaltına aldım. Bugün duruşmam vardı ama ifade vermeyeceğimi önceden beyan etmiştim. Gelip evden zorla aldılar. Mahkemeye çıkarıldım. Ancak sorulan sorulara cevap vermeden tekrar ifade vermeyeceğimi belirttim. Hakime, hukuksuz bir şekilde ceza evinde bulunan milletvekillerinin bulunduğunu hatırlattım. Ayıca şunu da söyledim hakime, ben TBMM'yi yöneten iki kadından biriyim. Ayşenur Bahçekapı Almanya'da 10 gün önce gözaltına alındığında, bu ülkenin cumhurbaşkanı "Kimse benim Meclis Başkan Vekili'mi gözaltına alamaz" dedi. Ancak bugün ben kendi ülkemizde gözaltına alındım. Biz hâlâ milletvekiliyiz ve dokunulmazlığımız var. Yapılan tutuklamalar ve gözaltılar kesinlikle hukuk dışıdır." dedi.



İşte Pervin Buldan'ın paylaştığı o mesaj!


İSTANBUL'DAKİ EVİNDE GÖZALTINA ALINDI


Aynı zamanda Meclis Başkanvekili olan Pervin Buldan, İstanbul'daki evinde gözaltına alındığını iddia etti. Gözaltı iddiası sonrası HDP'den "TBMM Başkanvekili, İstanbul Milletvekilimiz Pervin Buldan, bu sabah İstanbul'da evinden hukuksuzca gözaltına alınmıştır." açıklaması geldi.

İŞTE HDP'DEN YAPILAN O KISA AÇIKLAMA


İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ: BULDAN GÖZALTINA ALINMADI


İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Meclis Başkanvekili HDP’li Pervin Buldan’ın sabah saatlerinde gözaltına alındığı şeklinde çıkan haberlerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "23-12-2016 günü bazı basın yayın organlarında yer alan HDP İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Pervin Buldan’ın İstanbul’da gözaltına alındığına dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Iğdır Ağır Ceza Mahkemesinin talimatı gereği Bakırköy 6. Ceza Mahkemesince Pervin Buldan hakkında çıkartılan zorla getirme kararı, 23-12-2016 günü saat 08.50’de kendisine ait ikamette tebliğ edilmiş, herhangi bir gözaltı işlemi yapılmamış olup, avukatı ile birlikte kendisine ait araçla mahkemeye intikal etmiştir" denildi.


YÜKSEKDAĞ VE DEMİRTAŞ DAHİL 12 HDP'Lİ VEKİL TUTUKLU


Eş başkanlar Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın da aralarında olduğu HDP'li 12 vekil tutuklu bulunuyor.