Gündem PKK hendek kazıp polisle çatıştı!

PKK hendek kazıp polisle çatıştı!

Paylaş
PKK hendek kazıp polisle çatıştı!

Şırnak'ın İdil ilçesinde PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri Turgut Özal Mahallesi'nin girişlerine kepçe ile hendek kazdıktan sonra durdurdukları araçlarda kimlik kontrolü yaptı ve güvenlik güçleriyle silahlı çatışmaya girdi. Çatışmada ölen ve yaralanan olmadı

Şırnak’ın İdil ilçesinde silahlı Yurtsever Devrimci Gençlik- Hareketi (YDG-H) üyeleri dün gece Turgut Özel Mahallesi’ne araçların girmesini önlemek için iki sokağın girişine kepçe ile hendek kazdı.

Haberin Devamı

Ellerinde silah bulunan PKK’lılar hendekleri kazdıktan sonra Adile Naşit Caddesi’ne çıkarak yolu trafiğe kapattı. Silahlı PKK’lılar, yoldan geçen araçları durdurarak içindekilere kimlik kontrolü ile araçların bagajlarında arama yaptı.

Silahlı grup olay yerine gelip kendilerine müdahale etmek isteyen polise uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Polisin de karşılık vermesi üzerine yaklaşık 20 dakika çatışma sürdü. Çatışmada ölen ve yaralanan olmazken, 3 polis panzerine kurşun isabet ettiği belirlendi. Silahlı gruplar daha sonra ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi. Polis, saldırganları yakalamak için operasyonlar düzenlerken, ilçede geniş kapsamlı güvenlik önlemleri alındı.

DHA