Siyaset 'PKK yerine devletimiz Doğu ve Güneydoğu'dan çekilmiştir!"
Paylaş
'PKK yerine devletimiz Doğu ve Güneydoğu'dan çekilmiştir!"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, çözüm sürecini eleştirerek, "Bu süreç içerisinde çözüm ve barış süreci adı altında PKK'nın çekilmesi yerine devletimiz doğu ve güneydoğudan çekilmiştir. Güvenlik güçlerinin kontrolleri yerine artık PKK terör örgütünün kontrolleri başlamıştır. PKK paçavraları ve terörist başı posterleri doğu ve güneydoğuda adeta meşrulaştırılmıştır" dedi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, akşam saatlerinde Kırklareli’ye gidip parti teşkilatını ziyaret etti. Burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Vural, Suriye’de yaşanan olayların en kısa zamanda sona ermesini, savaşın bitmesini ve dostluk, kardeşliğin olduğu bir ülke haline gelmesini istediklerini söyledi.

Vural, son günlerde Türk milletine yönelik oyunların, amaç ve hedefinin aynen Mısır ve Suriye’de gerçekleştirilmek istenen fitne ve fesat politikalarıyla ve onların tehditleri ile karşı karşıya olduğunu düşündüklerini belirterek, "Gerek iç, gerek dış gelişmeleri birbirinden kopararak yorumlamamız ele almamız doğru değildir.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu politikaları bir bütünlük içerisinde ele alıyoruz. Özellikle bu süreç içerisinde AKP’nin BDP ile birlikte hazırladığı çözüm ve barış süreci adı altında Türkiye’nin çözüldüğünü müşahede ediyoruz. Sayın başbakan, iftar sofralarında çözüm sürecinden vazgeçmeyiz derken, Türk milletine bu çözümün ne olduğunu anlatma sorumluluğu vardır. Kendisine çağrıda bulunuyorum. Ne yapmak istiyorsun Türkiye’yi nereye götürmek istiyorsun. PKK ve BDP ile hangi konularda anlaştın. Neleri millete hazmettirmek istiyorsun. Çözüm, çözüm diye tutturduğunuz nedir? Çık millete açıkla. Vardığın anlaşmaları açıkla. Çözüm süreci adı altında pazarlanan maalesef PKK terör örgütünün KCK paralel devlet yapılanması ile doğu ve güney doğumuzda hakimiyet alanını genişletmekten öteye bir anlam taşımıyor" dedi.

Oktay Vural, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın başbakanın terör bitisin analar ağlamasın adı altında Türk milletinin egemenliğini, milli devlet yapımızı ve aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’in üniter yapısını ortadan kaldıracak girişimlere göz yumduğu anlaşılmaktadır. Böyle bir hususu kabul etmemiz mümkün değildir. O bakımdan sayın başbakanın Türk milletine açıkça çözümün ne olduğunu ortaya koyması, çözümün nelerden ibaret olduğunu anlatması namus ve şeref borcudur.

Ucu kapalı, üstü kapalı milleti tehditle bu sonuçları Türk milleti mecbur ve mahkum bırakılamaz. Terör bitsin analar ağlamasın, kan dökülmesinle Türk milleti adeta tehdit edilmektedir. Eğer PKK terör örgütünün istek ve arzularını kabul etmezsek KCK paralel yapılanmasını kabul etmezsek kan devam eder. Analar ağlamaya devam eder diyerek adeta PKK terör örgütü kartını PKK kullandığı gibi bugün başbakan Recep Tayyip Erdoğan’da kullanıyor. Bu demokrasi için bir zuldür. Utanç verici bir tablodur.

Türk milleti kendini yöneten hükümetten hangi konularda mutabakata varıldığını açıklamasını beklemektedir. Bu süreç içerisinde çözüm ve barış süreci adı altında PKK’nın çekilmesi yerine devletimiz doğu ve güneydoğudan çekilmiştir. Güvenlik güçlerinin kontrolleri yerine artık PKK terör örgütünün kontrolleri başlamıştır. PKK paçavraları ve terörist başı posterleri doğu ve güneydoğuda adeta meşrulaştırılmıştır. İstanbul BDP İl Başkanının yapılan bir gösteri sırasında terörist başının posterleri ve paçavraları ile yapılan gösteride bir polis müdürünün 'Sanki burasını bir başka ülke gibi gösteriyorsunuz’ sorusuna cevap verirken bu posterler ve paçavralar meşrulaşmıştır diyebilmiştir. Bu maalesef Türk milletinin evlatları üzerinde yurt dışında projeler hazırlanmaktadır. Maalesef Barzani Erbil’de ülkemizin güneyinin ve güney doğusunu bir ayrı devlet gösteren haritaların arkasındayken Türk milletinin varlığı üzerinde plan ve proje yaptıklarını ortaya koymuştur. Barzani Türk milletinin evlatları üzerinde hesap yapmaktadır.

Maalesef Türkiye Cumhuriyeti hükümeti bunu meşru göstermektedir. Dört parçalık Kürdistan’ı birleştirme adı altında Türk milletini bölmeye, ayrıştırmaya yönelik girişimler karşısında birliğimize ve bütünlüğümüze sahip çıkan bir irade maalesef mevcut değildir."
Oktay Vural, daha sonra çarşı esnafını ziyaret etti. Ziyaretin ardından partilerinin düzenlediği iftar yemeğine katılan Vural, kentten ayrıldı.

Haberin Devamı