Gündem PKK'nın alçak planı ortaya çıktı!

PKK'nın alçak planı ortaya çıktı!

Paylaş
PKK'nın alçak planı ortaya çıktı!

Esed rejiminin kontrolündeki Suriye'nin Lazkiye ilinde, YPG/PKK ile yasa dışı sol örgütlere ait eğitim kamplarındaki teröristler faaliyetlerini sürdürüyor. Terör örgütleri bölgedeki Türkmenlere ve Türkiye'ye yönelik eylem hazırlıklarına devam ediyor.

Suriye’de Beşşar Esed rejimi kontrolündeki Lazkiye ilinin kuzey kırsalında YPG/PKK ile yasa dışı sol örgütlere ait eğitim kamplarındaki teröristler faaliyetlerini sürdürüyor. Suriye’nin batısında, Hatay ilinin karşısındaki Lazkiye'nin kuzey kırsalındaki bölgede Türkiye karşıtı terör örgütlerinin en az beş eğitim kampı bulunuyor. AA muhabirlerinin güvenilir yerel kaynaklardan edindiği bilgilere göre Afrin, Münbiç, Tel Abyad ve Rakka’dan gelen yaklaşık iki yüz terörist Lazkiye’nin Türkiye sınırına yakın noktalarında rejim ve İran destekli gruplardan eğitim alıyor.

TÜRKİYE VE TÜRKMENLERE YÖNELİK SALDIRI HAZIRLIKLARI VAR

Lazkiye il merkezinin kuzey ve kuzeydoğusundaki beş alanda kurulan kamplarda terör örgütü YPG/PKK, DHKP-C ve Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) mensubu teröristler, Esed rejiminin desteği ile muhalif Türkmenlere ve Türkiye’ye yönelik eylem hazırlıklarını sürdürüyor. Yerel kaynaklara göre, Lazkiye'nin Gebere kasabası, Avanlı köyü, Fırınlık ormanı mevkisi ile Hasancık köyünün kuzeybatısı, Saray nahiyesinin kuzeyindeki orman, 636. tepe güneybatı yamacı ve Hatay sınırındaki Keseb’in birkaç kilometre güneyindeki Çalma Tepesi'nin güneyinde terör kampları ve İkizoluk köyünde de depoları bulunuyor.

Haberin Devamı