Magazin Polat Alemdar hakkında flaş iddia!

Polat Alemdar hakkında flaş iddia!

Paylaş
Polat Alemdar hakkında flaş iddia!

Kültür ateşeliği ünvanı elinden alınan oyuncu Necati Şaşmaz'ın reklam yüzü olmak için para istediği öne sürüldü

İddianın sahibi KKTC Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı…

Haberin Devamı

Kurtlar Vadisi’nin Polat Alemdar’ı Necati Şaşmaz’a Ulusal birlik Partisi’nin hükümeti döneminde KKTC Kültür ateşeliği ve vatandaşlığı verilmişti. O dönem Şaşmaz’ın ateşeliği büyük olay yaratmıştı. Sebebi ise dizi ve filmlerinde mafya babası rolünü üstlenmesiydi.

Şaşmaz’ın ateşe olması için yoğun çaba gösteren dönemin Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel’in; “Şaşmaz ülkemizi sevdiği için ve pek çok ülkede çok izlenildiği için kendisinin kültür ateşemiz olması bir fırsattı” açıklamalarına Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı’dan yanıt geldi.

Harmancı’ya göre KKTC’nin yer aldığı filmlerde hep mafya, uyuşturucu ve kumar olgularına yer veriliyor ve bu da uluslararası kamuoyunda kötü bir imaj yaratıyor. Tüm bunların üzerine kültür ateşesi olarak Necati Şaşmaz’ın seçilmesi ise bu durumu perçinliyor.

“Şaşmaz ile kişisel bir sorunum yok” diyen Harmancı, yaptıkları araştırmada ünlü oyuncunun reklam yüzü olmak için 300 bin Euro para istediğini iddia etti.

Harmancı; “Şöyle bir araştırma yaptık ve gördük ki Sayın Şaşmaz bizim reklam yüzümüz olmak için 300 bin Euro istemiş. Bu rakam çok yüksek bir rakamdır ve bizim sanatçılarımız varken bu işin başka bir isme verilmesini doğru bulmadık” dedi.

Dönemin olan Turizm, Çevre ve Kültür eski Bakanı Ünal Üstel ise Şaşmaz’ın kültür ateşeliğinin iptaline çok üzüldüğü Şaşmaz’ın ülke tanıtımı için para istemeyen tek isim olduğunu söylemişti.

Üstel; “Birçok isme bu iş için teklif götürdük ancak hepsi çok yüksek rakamlar istedi. Necati Bey burayı gerçekten çok sevdiği için ücret talep etmemişti” dedi.

İki bakanın birbirine tamamen ters açıklamalarda bulunması akıllarda soru işaretlerine neden oldu.

Haberin Devamı