Dünya Polisin küçük mülteci kızla oyunu yürekleri ısıttı

Polisin küçük mülteci kızla oyunu yürekleri ısıttı

Paylaş
Polisin küçük mülteci kızla oyunu yürekleri ısıttı

Ülkelerindeki çatışma ve iç savaşlardan kaçıp, ölümü bile göze alarak Avrupa'ya geçmeye çalışan binlerce mültecinin dramı bitmek bilmiyor. Aç susuz vaziyette çıkılan bu acı dolu umut yolculuklarından, kimi zaman yürek ısıtan fotoğraflar da gelebiliyor. Tıpkı bu karedeki Danimarka polisinin, Suriyeli küçük mülteci kızla yol ortasında oynaması gibi... Şimdi o polise evlenme teklifi yağıyor

POSTA.COM.TR
Danimarka-Almanya sınırındaki E45 otoyolundan yürüyerek İsveç'e geçmeye çalışan Iraklı ve Suriyeli mültecilerden gelen, çok da görmeye alışık olmadığımız birkaç kare dünyanın yüreğini ısıttı, gözlerini yaşarttı.


Fotoğraf: Claus Fisker / AFP

Küçük bir Suriyeli mülteci kızla birlikte yolun ortasına oturup, 'Bul bakalım hangi avcumda' oynayan Danimarka polisinin basına yansıyan fotoğrafları internette de milyonlarca kez paylaşıldı.

Herhangi bir oyuncak olmadan da bir çocuğun sadece sevgi ve gülücüklerle mutlu edilebileceğini gösteren polisin davranışı sosyal medyada büyük takdir topladı.



Fotoğraf: Michael Drost-Hansen / Ekstra Bladet gazetesi - Danimarka

EVLİLİK TEKLİFİ YAĞIYOR


Bir anda dünya çapında meşhur olan polise, dünyanın dört bir yanından evlenme teklifleri bile yağmaya başladı. Polis teşkilatı ve gazetelere gönderilen mail ve okuyucu mektuplarında kadınlar, “Böyle bir polis için ben de sınırları aşarım” gibi cümleler kullanıyor.

BT gazetesi, kadınlardan birinin “Ben bu polis memurunun kim olduğunu bilmiyorum ama onun için ben de sınırları aşarım. Hem iyi olduğu hem de yakışıklı olduğu için” sözlerine yer verdi.

POLİS TEŞKİLATI: BİZ DE GURUR DUYDUK


İsmi açıklanmayan polis memurunun, Güneydoğu Jutland Teşkilatı bünyesinde görevli olduğunu belirten polis yetkilileri, Ekstra Bladet gazetesine yaptıkları açıklamada, "Personelimizin böyle bir davranış sergilemesi bizi de çok mutlu etti ve gururlandırdı" ifadesini kullanırken, daha fazla yorum yapmayacaklarını söylediler.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer35312","35312","201509","35312-.jpg","1", "0","Kadın kameraman mültecileri böyle tekmeledi!");



DANİMARKA ÜZERİNDEN İSVEÇ'E GEÇİYORLAR

Avusturya ve Almanya’nın kapıları açmasından sonra Almanya sınırından Danimarka’ya giriş yapan ve sayıları 3 bini aşan sığınmacıların İsveç’e geçişleri devam ediyor. Danimarka polisinin dün geceden bu yana Almanya sınırında bulunan sığınmacıların Kopenhag’a gönüllüler yardımıyla gitmesine izin vermesinden sonra binlerce sığınmacı, Kopenhag’a gidiyor.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer34988","34988","201508","34988-355314.jpg","1", "0","Almanya'da Suriyeli göçmenlere göz yaşartan karşılama");



Burada yüzlerce gönüllü ve yardımsever tarafından karşılanan sığınmacılar, karınlarını doyurduktan sonra yarım saat mesafedeki İsveç’in Malmö kentine 20 dakikada bir kalkan trenlerle geçişlerine devam ediyor. Son dört günde Danimarka’ya gelen sığınmacıların sadece 686’sının Danimarka’ya iltica talebinde bulunduğu belirtilirken, geriye kalan iki bin 500 kadarının bugün ve yarın Malmö’ye ulaşacağı tahmin ediliyor.

Malmö’de iltica etmek isteyenler Göçmenler bürosu tarafından taksilerle Göçmenler merkezine götürülürken İsveç’in diğer şehirlerinin yanı sıra Norveç ve Finlandiya’ya gitmek isteyenlere de Kızılhaç ve gönüllüler yardımcı oluyor.


Haberin Devamı