Yaşam Polisiye roman tutkunları Pera Palas'ta buluşuyor!

Polisiye roman tutkunları Pera Palas'ta buluşuyor!

Paylaş
Polisiye roman tutkunları Pera Palas'ta buluşuyor!

Polisiye edebiyatı denildiğinde ilk akla gelen yazar olan Agatha Christie’nin 125. doğum yılı için geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen festivalin bu yıl ikincisi Aralık ayında gerçekleştirilecek. Etkinliğin adresi ise Pera Palas Hotel Jumeirah olacak

Polisiye kitap okurlarının sabırsızlıkla beklediği "2.Kara Hafta İstanbul Festivali" nin bu yılki teması 1933'te İstanbul'a gelip Pera Palas Hotel Jumeirah'da konaklayan ve konusu Türkiye'de geçen iki kitap yazan Belçikalı yazar Georges Simenon olarak açıklandı.

Festivalin ana sponsoru Denizbank'ın Genel Müdürü Hakan Ateş, genç bir banka olmalarına rağmen kültür ve sanat etkinliklerini her zaman desteklemeye çalıştıklarını vurguladı.

Festival organizatörlerinden polisiye yazarı Ahmet Ümit'in hayranı olduğunu da söyeleyen Ateş, festivaldeki "Semt Polisiyesi", "Tarihi Romanlarda Polsiiye" gibi oturumların, kentin turistİk yerlerini değil, arka sokaklarını, kimliğini, kısacası DNA'sını anlamamızı sağlayacağını belirtti.

Festival Komitesi Başkanı Ahmet Ümit ise, "Festival, ülkemizin sıkıntılı gündeminde, dünyanın değişik coğrafyalarından birçok yazarı okuyucuyla buluşturarak kültür gelişim anlamında büyük değer taşıyor" dedi. Pera Palas Hotel Genel Müdürü Pınar Kartal Timer, bu yıl ikincisi yapılan festivalin önümüzdeki yıllarda İstanbul'un en saygın uluslararası bir etkinliklerindne biri olacağına inandığını söyledi.


ETKİNLİKLER ÜCRETSİZ


1-3 Aralık tarihleri arasında Pera Palas Hotel Jumeirah Galata Salonu'nda düzenlenecek festivale dünyaca ünlü Britanyalı yazar Philip Kerr'in yanı sıra Tibor Fischer, Sam Wilson, David Walton, Mari Jungstedt; Türk yazarlar Sevin Okyay, Elçin Poyrazlar ve Suphi Varım'ın da aralarında bulunduğu 20 polisiye yazarı katılacak. Yazarlarla söyleşi, imza günleriyle dolu 3 günün son etkinliği ise "Aşk Köpekliktir" isimli tiyatro oyunu olacak.

Haberin Devamı