Gündem 'Polisiz' deyip polisleri bile dolandırdılar

'Polisiz' deyip polisleri bile dolandırdılar

Paylaş
'Polisiz' deyip polisleri bile dolandırdılar

Kendilerini polis olarak tanıtıp vatandaşların yanı sıra polisleri bile dolandırdıkları öne sürülen 5 kişi operasyonla gözaltına alındı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşları “Bilişim ve terör polisiyiz" diye arayarak kimlik bilgilerinin ele geçirildiği ardından bu bilgilerle banka hesaplarının boşaltıldığı ihbarları üzerine soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

'KARŞILAŞTIRMA İÇİN İSTİYORUZ'

Yapılan teknik ve fiziki takipte şebeke elebaşısı olduğu belirtilen Yasin A. ve örgüt üyelerinin kendilerini, “Bilişim veya terör polisiyiz. Yapılan operasyonda yakalanan şahısların bilgisayarlarının içerisinde kart bilgileriniz bulundu. Başsavcılığın talimatı doğrultusunda hareket ediyoruz. Karşılaştırmak için kredi kartı ve kimlik bilgilerinizi söyleyiniz" dediği tespit edildi.

Şebeke üyeleri ayrıca başka bir yöntemde ise mağdur vatandaşı banka görevlisi olarak arıyordu. Şüpheliler, “Kredi kartınızdan şüpheli işlem yapıldı. Kontrol etmek için kart bilgileri ve kimlik bilgilerinize ihtiyacımız var" diyordu. Şüpheliler kredi kartı ve kimlik bilgilerini aldıktan sonra bankayı arayarak bu bilgilerle internet bankacılığı hesabı açtırıyordu. Bankalar internet bankacılığı açtıran mağdurların cep telefonuna güvenlik kodu gönderiyordu.

Haberin Devamı

KADIN ŞEBEKE ÜYESİ

Şüpheliler bu kodu almak için bu kez kadın şebeke üyesini devreye sokuyordu. Kadın şebeke üyesi, mağdurlara üniversiteye kayıt yaptırırken yanlışlıkla bu numarayı verdiğini söyleyerek şifreyi alıyordu. Ardından da açılan hesaplardaki paralar kendi hesaplarına aktarılıyordu.

BANKALARLA UĞRAŞMAMAK İÇİN 3D HESAP

Şüpheliler yakalanmaları durumunda bankalarla hukuki mücadeleye girişmemek için hesapları 3D işlemlere açtırıyordu. 3D hesap ile, alışveriş sonrasında ödeme yaparken kredi kartı bilgileri yerine şifre giriliyor. Böylece bankalar zararı ödemek zorunda kalmıyordu. Oluşan zararlar mağdur vatandaşların hesaplarından kesiliyordu. Yapılan tespitlerin ardından Bilişim polisi 5 Mayıs'ta İstanbul ve Şanlıurfa'da eşzamanlı baskınlar düzenleyerek 5 kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

500 BİN LİRALIK VURGUN

Şüphelilerin burada yapılan sorgularında şebeke elebaşısı Yasin A'nın hakkında aynı suçtan 5 ayrı araması olduğu ayrıca yine aynı suçtan 2 kez gözaltına alınıp serbest kaldığı tespit edildi.

Şüphelilerin bu yolla 500 bin liralık vurgun yaptığı belirlendi. Şebekenin bugüne kadar aralarında polislerin de bulunduğu 500 kişiyi dolandırdığı ifade edildi. Emniyette sorgusu tamamlanan 5 şüpheli, Kartal Adliyesi'ne gönderildi.

Haberin Devamı

Sinan BİLGİLİ - İSTANBUL / DHA