Spor Portekiz ezdi geçti: 6-2

Portekiz ezdi geçti: 6-2

Paylaş
Portekiz ezdi geçti: 6-2

Euro 2012 Elemeleri Play-off turunda Bosna Hersek ile karşılaşan Portekiz, 0-0'ın rövanşında rakibini 6-2 mağlup etti ve adını finallere yazdırdı

2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri Play-off turunun ilk maçında deplasmanda golsüz berabere kaldığı Bosna Hersek'i Estadio da Luiz Stadı'nda konuk eden Portekiz, sahadan 6-2 gibi farklı bir skorla ayrıldı ve Euro 2012 vizesini alan son takım oldu.

Maçın 8'inci dakikasında kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo, yaklaşık 30 metreden harika bir vuruşla kaleci Begovic'i avladı ve Portekiz'i 1-0 öne geçirdi.

Dakikalar 23'ü gösterdiğinde ise sahneye çıkan Manchester United'ın yıldız oyuncusu Nani, ceza sahası dışından çok sert vurdu ve ev sahibini 2-0 öne geçirdi. Bosna Hersek'i yeniden hayata döndüren gol ise maçın 40'ıncı dakikasında geldi. Kazanılan penaltı vuruşunda topun başına geçen eski Galatasaraylı Zvjezdan Misimovic, maçta durumu 2-1'e getirdi.

İlk yarı bu skorla tamamlanırken, maçın başında yediği gollerle işi zora giren Bosna Hersek, yeniden umutlanarak soyunma odasının yolunu tuttu.

İkinci yarıya daha umutlu başlayan Bosna Hersek'in beraberlik umutlarını yıkan isim yine Cristiano Ronaldo oldu. 53'üncü dakikada Joao Moutinho'nun pası ile hareketlenen yıldız oyuncu, kaleci Begovic'i de geçerek boş ağlara topu gönderdi ve Portekiz'i 3-1 öne geçirdi.

BOSNA HERSEK 10 KİŞİ KALDI

Yediği 3'üncü golün ofsayt olduğu yönünde yoğun itirazlarda bulunan Bosna Hersekli oyuncuların sinirleri de gerildi ve 54'üncü dakikada Senad Lulic, kırmızı kartla oyundan atıldı.10 kişi kalan rakibi karşısında rahatlayan Portekiz, 65'inci dakikada kalesinde golü gördü.

Portekiz ceza sahasında oluşan karambolde topu önünde bulan kaptan Emir Spahic, 1 kişi eksik oynayan takımı adına farkı yeniden 1'e indirdi ve Bosna Hersek'in umutlardını canlandırdı. 10 kişi kaldığı halde büyük bir mücadele veren Bosna Hersek adına umutların tükendiği an ise, Postiga'nın 72'inci dakikada kaydettiği gol oldu.

Michael'in ara pası ile hareketlenen Helder Postiga, sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 81'inci dakikada ise kazanılan serbest vuruşta topun başına Ronaldo ve Veloso geçti. Kaleci Begovic dahil, herkes Cristiano Ronaldo'nun vurmasını beklerken, Miguel Veloso'nun harika vuruşu filelerle buluştu. Bu gol, Portekiz'i 5-2 öne geçirdi.

Oyun disiplininden tamamiyle kopan Bosna Hersek, 6'ıncı golü de kalesinde gördü. 82'inci dakikada sahneye yeniden çıkan Helder Postiga, soldan gelen ortaya, boş durumda çok şık bir kafa vuruşu yaptı ve kaleci Begovic'i tekrar avlamayı başardı.

Mücadelenin kalan dakikalarında da önemli gol pozisyonları bulan Portekiz, bunlardan yararlanamadı ve sahadan 6-2 gibi farklı bir skorla ayrıldı. İlk maçta deplasmanda 0-0 berabere kalan Portekiz, kendi sahasında aldığı bu farklı galibiyetin ardından Euro 2012 vizesini alan son takım oldu.

Haberin Devamı