Gündem 'Psikopat polis istemiyoruz'

'Psikopat polis istemiyoruz'

Paylaş
'Psikopat polis istemiyoruz'

Nevşehir'de iki kardeşin karakolda polislerden dayak yediği iddialarına ilişkin vatandaşlar tarafından protesto yürüyüşü düzenlendi. Ellerindeki Türk bayrakları ile sloganlar atan grup, İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne siyah çelenk bıraktı

PTT Müdürlüğü önünde toplanan yaklaşık 400 kişilik grup, burada ellerindeki Türk bayrakları ve pankartlarla sloganlar atarak İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yürüdü. Karakolda polislerden yediği dayak sonrası beyin kanaması geçirdiği iddia edilen Şaban Tunca’nın ailesinin de katıldığı yürüyüş boyunca vatandaşlar ‘Katil polis’ ve ‘Psikopat polis istemiyoruz’ şeklinde sloganlar attı.

Haberin Devamı

Zaman zaman taşkınlık yapmaya kalkışan gurubu sakinleştiren İlçe Kaymakamı Nihat Can Kutluca, grubun demokratik hakkını taşkınlık yapmadan kullanmasını istedi. Yürüyüş sonunda gurubun hep birlikte İstiklal Marşı’nı okumasının ardından geçirdiği beyin kanaması sonrasında Nevşehir Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde yatan Şaban Tunca’nın eşi Tülin Tunca ve çocukları Ayşegül ve Esma Tunca tarafından İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne siyah çelenk bırakıldı.

Şaban Tunca’nın eşi Tülin Tunca, eşinin polisler tarafından karakolda dövüldüğünü iddia ederek olayın sorumlularının cezalandırılmasını istedi. Tunca’nın 13 yaşındaki kızı Ayşegül Tunca ise gözyaşları içerisinde "Polislerin cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu. Olay günü beyin kanaması geçiren Şaban Tunca’nın kardeşi Fikret Tunca ise, olay günü ağabeyi ile birlikte polisler tarafından götürüldükleri karakolda polislerin kendilerine biber gazı sıktığını ve kelepçe taktıktan sonra ağabeyinin dövüldüğünü ileri sürdü.

Haberin Devamı

Yapılan açıklamaların ardından kalabalık grup İlçe Emniyet Müdürlüğü önünden ayrıldı. Bu arada olayla ilgili olarak başlatılan adli ve idari soruşturma kapsamında 3 polis açığa alındı. Geçirdiği beyin kanamasının ardından ameliyat edilen Şaban Tunca’nın ise Nevşehir Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’ndeki tedavisi sürüyor. Tunca’nın hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Olay 11 Temmuz 2014 Cuma günü gece saatlerinde meydana geldi. Yaralı Şaban Tunca’nın yakınlarının iddialarına göre, Derinkuyu ilçesinde Şaban Tunca’nın sahibi olduğu ve Hikmet Şahin’in kullandığı kamyon ilçe çıkışında trafik polisleri tarafından durduruldu. Trafik polislerinin kural ihlali yaptığı gerekçesiyle araca ceza uygulayacağını söylemesi üzerine araç şoförü, fabrika sahipleri Şaban Tunca ve kardeşi 28 yaşındaki Halil Tunca’yı arayarak olayı haber verdi. Daha sonra olay yerine gelen Tunca kardeşler ile polisler arasında tartışma çıktı. Bu sırada İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden gelen takviye ekiplerin yardımı ile polis otosuna bindirilen Tunca kardeşler, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldükten bir süre sonra ambulans ile Nevşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kardeşlerden Şaban Tunca’nın beyin kanaması geçirdiği tespit edilerek hemen ameliyata alındı. Ameliyat sonrasında yoğun bakıma alınan Tunca burada uyutulmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

IHA