Siyaset 'Pulitzer Ödülü bile alsa...'
Paylaş
'Pulitzer Ödülü bile alsa...'

Bülent Arınç bütçe görüşmeleri sırasında hükümet adına konuştu.

Başbakan yardımcısı Bülent Arınç bütçe görüşmeleri sırasında hükümet adına eleştirileri yanıtladı.

Bana bağlı kurumlarla ilgili çok eleştiri gelmedi. Yoğun eleştiri bekliyordum. Layıkıyla yaptıklarını kabul görüyorum. MİT’in bütçesi 1 katrilyonun üzerine çıkmıştır. MİT’in bütçesi artmıştır, çünkü reform niteliğinde yenilikler yapılıyor, Genelkurmay sinyal istihbarat merkezi MİT’e bağlanmıştır.

FİŞLEME KONUSU


Birinin bir yere ataması yapılırken, örneğin, uzman yardımcılığı ve devlet görevi gibi araştırılması gerekiyor. Her yıl binlerce insan kanun gereği bilgi toplama faaliyetinden geçilmektedir. Kanun bu.Buna karşıysanız Kanun değişikliği olabilir . Bunun dışında, etnik kimliği, özel hayatı gibi bilgiler yer alırsa bu olmaz. MGK belgesi yayınlandı. Gazete bunu yayınladı, daha önce de yayınlamıştı. Arada fark var. Gazetecilik başarısı varsa kenara koyun. Gizli kalması gereken bir belgenin yayınlanması suç.

Haberin Devamı

Pulitzer Ödülü bile alsa...

MGK Genel Sekreterliği diyor ki, bu belgeler gizlidir yayınlamaz. Hem TCK mgk genel sekreterliği diyor ki, bunun bur cezası var. Bunu yapan gazeteci biliyor ki, bu suç. Bundan sonrası yargının işidir. Ağustos 2002’deki MGK kararının açıklanması için söylemiyorum. Belge böyle bir konuyla ilgili değil de, başka ülkeler veya Türkiye aleyhinde işler yapan kişiler olsaydı, veya başka bir ülkenin başkanı olsaydı. Meseleye bu açıdan bakmak gerekiyor. Vay buna karşısınız, foyanız meydana çıktı diyebilirsiniz. Ama bu suç olmaktan çıkmıyor. Pulitzer ödülü bile alacak olsa bunu bilerek yapmıştır. Balbay kadar olmasa bile bu kahramanlığı gösterin. Balbay 4 buçuk 5 yıl yattı.

Arınç’ın bu sözlerinden sonra vekiller gazetecileri tehdit ediyorsunuz dedi. Arınç da bugüne kadar susanlar şimdi, basın özgürlüğünden bahsediyor diye yanıt verdi.

CHP Tunceli milletvekili bu sırada bağırarak laf attı. Arınç da Genç'e, "otur yerine, üslubuna dikkat et!" dedi.

Haberin Devamı