Dünya Putin'den askere çağrı

Putin'den askere çağrı

Paylaş
Putin'den askere çağrı

Obama dün gece Rusya'nın Ukrayna topraklarına asker çıkarmasının ve uluslararası toplumun kabul ettiği ilkeleri çiğnemesinin cezasız kalmayacağını söyledi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise bu sabah Ukrayna sınırında tatbikat yapan Rus askerlerine, üslerine dönmeleri yönünde talimat verdi

ABD Başkanı Barack Obama, Ukrayna konusunda Rusya’ya yönelttiği uyarıların dozunu artırdı. Geçen hafta Beyaz Saray’da okuduğu basın bildirisiyle bunun Rusya için bir maliyeti olacağını söyleyen Obama, işgalin devam etmesi halinde ekonomik ve diplomatik açıdan Rusya’yı izole edecek adımlar atacaklarını belirtti.

Haberin Devamı

PUTİN’DEN SÜRPRİZ KARAR


Rusya Devlet Başkanı Putin bu sabah saatlerinde, Ukrayna sınırında tatbikat yapan Rus askerlerine, üslerine dönmeleri yönünde talimat verdi.

Interfaks haber ajansının aktardığına göre, açıklamayı Putin'in sözcüsü Dimitri Peskov yaptı.

Rus haber ajansı Ria Novosti’de yer alan habere göre Peskov, Putin’in başarılı geçen tatbikattan sonra, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Silahlı Kuvvetler Komutanı’na tatbikata katılan askerler ve araçların kalıcı yerlerine dönmesi emrini verdi" dedi.

Dün yaşanan gerginlik sonrası çok büyük düşüş yaşayan ve dolar ve Euro karşısında tarihinin en düşük seviyesine ulaşan Ruble, Putin’in bu emri ile yukarı doğru hareket etmeye başladı. Dolar ruble karşısında 22 kopek, Euro karşısında ise 26 kopek değer kazandı.

Haberin Devamı

DHA