Spor Rakamlarla 'Sekizli Final'

Rakamlarla 'Sekizli Final'

Paylaş
Rakamlarla 'Sekizli Final'

Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde yarın İstanbul'da başlayacak Sekizli Final organizasyonunda ilginç istatistikler dikkat çekiyor

Avrupa kadın basketbolunda en iyi takımın belirleneceği Sekizli Final’de yer alacak 8 ekip arasında Fenerbahçe, 1.86 boy ortalamasıyla en uzun takım olarak dikkati çekerken, 1.82 ortalamasına sahip İspanyol ekibi Rivas Ecoplis de en kısa takım konumunda bulunuyor.

İspanyol temsilcisi Rivas Ecopolis’in, 25,5 yaş ortalamasıyla en genç takım unvanını elinde bulundurduğu Sekizli Final’de, kupa mücadelesi verecek en tecrübeli ekip ise 28,9 ortalamasıyla İtalya’dan Beretta Famila Schio olacak.

UMMC Ekaretinburg’tan Maria Stepanova 2,03 metre boyuyla organizasyonun en uzun boylu oyuncusu olarak öne çıkarken, en kısa oyuncu ise Ricas Ecopolis’te forma giyen 1,64 boyundaki Gema Garcia.

17 yaşında bulunan Rivas Ecopolisli Marina Lizarazu ile Ros Casaresli Rebeca Cotano’nun en genç oyuncular olarak dikkati çektiği organizasyonda mücadele edecek en yaşlı oyuncu ise Galatasaray Medical Park’tan Ticha Penicheiro olacak.

İSTATİSTİK LİDERLERİ

Sekizli Final’e kalan takımlar içinde en skorer oyuncu maç başı 21 sayı ortalamaya sahip Galatasaray Medical Parklı Diana Taurasi olurken, Taurasi’yi 18,5 ortalama ile takım arkadaşı Tina Charles izledi.

Oyuncuların şimdiye kadarki istatistiklerine bakıldığında, ribaund ortalamasında Beretta Famila Schio’dan Cheryl Ford (11,7) birinci sırada yer alırken, asistlerde en başarılı isim Ros Casares’ten Laia Palau (6,2), top çalmada ise UMMC Ekaterinburg’dan Sandra Linkeviciene (2,7) oldu.

SAYI

Diana Taurasi (Galatasaray MP) 21,0
Tina Charles (Galatasaray MP) 18,5
Angel McCoughtry (Fenerbahçe) 18,2
Simone Augustus (Sparta&K Moskova R.) 17,6
Asjha Jones (Rivas Ecopolis) 17,4

RİBAUND

Cheryl Ford (Beretta-Famila Schio) 11,7
Asjha Jones (Rivas Ecopolis) 8,6
Tina Charles (Galatasaray MP) 8,6
Ann Wauters (Ros Casares) 8,4
Milka Bjelica (Wisla Can-Pack) 8,4

ASİST

Laia Palau (Ros Casares) 6,2
Ticha Penicheiro (Galatasaray MP) 4,6
Silvia Dominguez (Ros Casares) 4,0
Rebekka Hammon (Sparta&K Moskova R.) 3,8
Liron Cohen (Beretta-Famila Schio) 3,8

TOP ÇALMA

Sandra Linkeviciene (UMMC Ekaterinburg) 2,7
Sancho Lyttle (Ros Casares) 2,5
Işıl Alben (Galatasaray MP) 2,3
Anna Cruz (Rivas Ecopolis) 2,1
Epifaniya Prints (Galatasaray MP) 2,0.

Haberin Devamı