Ramazan Ramazan ne zaman başlıyor? Kadir Gecesi ne zaman?

Ramazan ne zaman başlıyor? Kadir Gecesi ne zaman?

Paylaş
Ramazan ne zaman başlıyor? Kadir Gecesi ne zaman?

Recep ayı sona erdi, Şaban ayının ortalarını da geride bırakıyoruz. Mübarek Ramazan ayına artık sayılı günler kaldı. İlk oruç için sabırsızlanan müminler tam tarihi öğrenmek için "Ramazan ne zaman?" diye soruyor.

Regaib, Miraç ve son olarak 19 Nisan'da Berat Kandili'ni idrak ettik. Şaban ayının bitmesine çok az bir süre kaldı. Şaban ayının bitişi demek 11 Ayın Sultanı Ramazan ayının başlangıcı demek...

Haberin Devamı

Ramazan ayını sabırsızlıkla bekleyen ilk sahur, ilk oruç için heyecanla bekleyen Müslümanların ortak sorusu ise "Ramazan ne zaman başlıyor?" şeklinde... Ramazan ayının içinde bulunan ve bin aydan daha hayırlı sayılan Kadir Gecesi'nin tarihi de şimdiden araştırılmaya başlandı.

RAMAZAN NE ZAMAN?

Ramazan ayının ilk günü 6 Mayıs Cuma gününe denk geliyor. Vatandaşlar 5 Mayıs'ı 6 Mayıs'a bağlayan gece ilk sahurlarını yapacaklar. 31 Mayıs'ta ise Kadir Gecesi idrak edilecek. 3 Haziran günü Ramazan arefesi... Ramazan Bayramı'nın ilk günü 4 Haziran Salı, 2. günü 5 Haziran Çarşamba ve 3. günü 6 Haziran Perşembe günü kutlanacak. Kadir Gecesi ise 31 Mayıs günü idrak edilecek.