Ramazan şerbeti tarifi
İlk önce 1 kase vişnemizi şerbeti yapacağımız tencereye boşaltalım
Arkasından 1 su bardağı şekeri vişnelerimizle beraber renk alana kadar karıştıralım
Renk aldıktan sonra diğer malzemelerimizi ekleyebiliriz
1 kase kuru üzümümüzü ekliyoruz
3 adet çubuk tarçın
6-7 adet karanfil
10 adet kuru erik
Ve son olarakta kök zencefil ekleyip karıştırıyoruz.
Malzemeleri karıştırdıktan sonra 2.5 lt su ekliyoruz ve tencereye koyduğumuz ürünler dağılmayacak şekilde 20 dakika düşük derecede ısıda ara ara karıştıracak şekilde şerbetimizi kaynatıyoruz.
Şerbetimiz fokur fokur kaynadıktan sonra şerbetimizin altını kapatıp soğuması için beklemeye alabiliriz.
Şerbetimizin soğuma işlemi bittikten sonra sürahiye süzgeç yardımıyla malzemeler üste kalacak şekilde boşaltıyoruz.
Şerbeti boşaltma işlemini tamamladıktan sonra serinletici ve lezzetli aromasıyla ramazan şerbetimizi afiyetle içebilirsiniz.