Ramazan şerbeti tarifi: Ramazan şerbeti nasıl yapılır?

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte oruçluyken susamaya engel olacak tarifler arayışı içerisine girmeye başladık. Ramazan şerbeti tarifi de oruçluyken susamaya engel olacak tariflerden bir tanesi. Eğer sevdiklerinize hazırlamak için Ramazan şerbeti tarifi arıyor ya da Ramazan şerbeti nasıl yapılır merak ediyorsanız "Ramazan şerbeti tarifi, Ramazan şerbeti nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.

04 Mayıs 2020, Pazartesi 12:50 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Ramazan şerbeti tarifi

Ramazan şerbeti malzemeleri

  • 1 kase dondurulmuş vişne
  • 1 kase kuru üzüm(siyah üzüm)
  •  10 tane kuru erik
  • 1 kök zencefil
  • 3 tane çubuk tarçın
  • 6-7 adet tane karanfil
  • 1 su bardağı şeker

Diğer malzemeler

  • 3 adet çubuk tarçın
  • 6-7 adet karanfil
  • 10 adet kuru erik
  • Kök zencefil


Ramazan şerbeti tarifi

Ramazan şerbeti tarifi

İlk önce 1 kase vişnemizi şerbeti yapacağımız tencereye boşaltalım

Arkasından 1 su bardağı şekeri vişnelerimizle beraber renk alana kadar karıştıralım

Renk aldıktan sonra diğer malzemelerimizi ekleyebiliriz

1 kase kuru üzümümüzü ekliyoruz

3 adet çubuk tarçın

6-7 adet karanfil

10 adet kuru erik

Ve son olarakta kök zencefil ekleyip karıştırıyoruz.

Malzemeleri karıştırdıktan sonra 2.5 lt su ekliyoruz ve tencereye koyduğumuz ürünler dağılmayacak şekilde 20 dakika düşük derecede ısıda ara ara karıştıracak şekilde şerbetimizi kaynatıyoruz.

Şerbetimiz fokur fokur kaynadıktan sonra şerbetimizin altını kapatıp soğuması için beklemeye alabiliriz.

Şerbetimizin soğuma işlemi bittikten sonra sürahiye süzgeç yardımıyla malzemeler üste kalacak şekilde boşaltıyoruz.

Şerbeti boşaltma işlemini tamamladıktan sonra serinletici ve lezzetli aromasıyla ramazan şerbetimizi afiyetle içebilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Tavuk kokoreç tarifi: Tavuk kokoreç nasıl yapılır?