TARÇINLI ET GÜVEÇ
MALZEMELER:
● 1 kg. kuzu but kuşbaşı
● Yarım çay bardağı zeytinyağı
● 1 çorba kaşığı domates salçası
● 2 kuru soğan
● 1 su bardağı haşlanmış nohut
● 1 su bardağı su
● 1 çubuk tarçın
● Tuz, karabiber, kimyon, pul biber, kırmızıbiber
● 1 patates
● 1 havuç ● 1 kabak
HAZIRLANIŞI:
Kuşbaşı etleri kendi suyunu çekene kadar güveçte pişirin. Zeytinyağı ve salçayı ekleyin ve 5 dakika kavurun. Üzerine doğranmış soğan, nohut, baharat ve suyunu ilave edin. Kapağı kapalı olarak 45 dakika pişirin. Doğranmış havuç, kabak ve patatesi ekleyin. Sebzeler yumuşayınca güveci ocaktan alıp servis yapın.