Ramazan sofraları için pratik ve kolay yemek tarifleri-23

11. ayın sultanı ramazanda iftar sofraları için pratik ve kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz en lezzetli yemek tariflerini Özlem Mekik sizler için hazırladı.

14 Haziran 2018, Perşembe 10:06
A A
EZO GELİN ÇORBASI

EZO GELİN ÇORBASI

MALZEMELER:

● 1 su bardağı kırmızı mercimek ● 1 kahve fincanı pirinç ● 1 kahve fincanı bulgur

● 1 yemek kaşığı un

● 2 yemek kaşığı tereyağı

● 2 domates ● 1 yemek kaşığı domates salçası

● 2 kuru biber ● 6 su bardağı su ● Tuz, kırmızı pul biber, karabiber, kuru nane


HAZIRLANIŞI:

Mercimeği, 6 su bardağı su ile yumuşayana kadar haşlayın. Pirinç ve bulguru ilave edin. Tuzla tatlandırıp 15 dakika pişirin. Tereyağını tencerede eritin. Unu ekleyin ve unun kokusu çıkıp rengi esmerleşinceye kadar kavurun. Pişirdiğiniz bakliyatları suyuyla birlikte tencereye ilave edin. Doğranmış domates, kuru biber ve domates salçasını ekleyip iyice karıştırın. Kuru naneyi ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Kaselere paylaştırırken kırmızı pul biber ve karabiber serpin. Sıcak servis yapın.

OSMANLI KEBABI

OSMANLI KEBABI

MALZEMELER:

● 8 incik

● 1 çay bardağı sıvı yağ

● 3 kuru soğan

● 3 domates

● 3 sivri biber

● 1 kırmızıbiber

● 1 çorba kaşığı salça

● 6 bardak su

● 2 çorba kaşığı nar ekşisi

● 1 tatlı kaşığı tuz

Üzerine:

● 2-3 dal maydanoz


HAZIRLANIŞI:

İnciğin kemikteki etini sıyırın. Tencereye sıvı yağ koyup incikleri kızartın. Salça ve 6 bardak su koyup pişirin. Sebzeleri iri parçalar halinde doğrayıp yağlanmış fırın tepsisine yayın. Isıtılmış 180 derece fırında sebzeleri közleyin. Közlenen sebzelerin üstüne incikleri dizin. Kalan et suyuna tuz ve nar ekşisini koyup etlerin ve sebzelerin üstüne gezdirin. Tekrar fırında 15 dakika daha pişirin. Servis tabağına incik ve sebzeleri alın. İnce kıyılmış maydanoz serpin ve sıcak servis yapın.

BİBERLİ ET GÜVECİ

BİBERLİ ET GÜVECİ

MALZEMELER:

● 500 gr. parça kuzu eti

● 1 kuru soğan

● 3 kırmızı kapya biber

● 2 dolmalık sarı biber

● 3 yeşil köy biberi

● 2 yemek kaşığı salça

● 2 yemek kaşığı zeytinyağı

● 2 çay kaşığı tuz

● 2 çay kaşığı karabiber

● 2 su bardağı su


HAZIRLANIŞI:

Soğanı yemeklik, biberleri küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağında etleri arkalı önlü pişirin. Soğanları ekleyip kavurun. Biberleri ve salçayı ilave edip 15 dakika daha kavurun. Baharatları ve 2 su bardağı suyu ekleyip kapağını kapatın. Kısık ateşte 35 dakika pişirin. Etler pişince sıcak servis yapın.

SOĞANLI VE PATATESLİ KAVURMA

SOĞANLI VE PATATESLİ KAVURMA

MALZEMELER:

● 500 gr. dana eti (Kuşbaşı)

● 2 patates

● 20 arpacık soğan

● 2 yemek kaşığı tereyağı

● 2 yemek kaşığı zeytinyağı

● 2 su bardağı su

● 2 çay kaşığı karabiber

● 2 çay kaşığı tuz


HAZIRLANIŞI:

Zeytinyağında kuşbaşı etleri kızartın. Kızaran etleri ayrı bir yere alın. Patatesleri küp, soğanları dilimler halinde doğrayın. Tavada ki yağa tereyağını ekleyip patatesleri soteleyin. Patatesler pişmeye başlayınca soğanları ve etleri ilave edin. 15 dakika kadar yüksek ateşte kavurun. Su, tuz ve karabiberini ekleyip kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

DEFNELİ MİLFÖYLÜ ROSTO

DEFNELİ MİLFÖYLÜ ROSTO

MALZEMELER:

● 600 gr. bütün dana bonfile ● Yarım çay bardağı sıvı yağ

● Tuz, karabiber

● 1 kuru soğan

● 2 defne yaprağı

● 2 su bardağı mantar

● 2 çorba kaşığı hardal

● 6 milföy hamuru

● 2 yumurta sarısı


HAZIRLANIŞI:

Tavaya sıvı yağı koyun ve baharatları ekleyin. Bonfileyi tavaya alarak çevirerek kızartın. Kızaran etinizi kenara alın. Çok küçük doğranmış soğan, defne ve mantarları tavaya koyun. Mantarlar suyunu bırakıp çekene kadar soteleyin. Kızaran etin tüm yüzeyine hardal sürün. Tezgahınıza milföy hamurunu etinizi tamamen saracak şekilde yayın. Hamurun üzerine mantarlı karışımı yayın. Mantarların üzerine etinizi ekleyin ve bohça şeklinde sarın. Üzerine yumurta sarısı sürün.

Isıtılmış 180 derece fırında altın rengini

alıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

VALİDE SULTAN BÖREĞİ

VALİDE SULTAN BÖREĞİ

MALZEMELER:

● 1 kg. yufka

● 1 su bardağı erimiş tereyağı

● 2 çorba kaşığı un

● 1 şişe soda

Harç:

● Yarım kilo kıyma

● 3 kuru soğan

● 1 su bardağı dövülmüş ceviz

● Bir tutam karabiber

● Bir tutam tarçın

● 2 çay kaşığı tuz

● 3 çorba kaşığı sıvı yağ


HAZIRLANIŞI:

Kıyma, doğranmış soğan ve yağı tavaya koyup kavurun. İçine ceviz, tuz ve baharatları koyup karıştırın. Fırın tepsisini yağlayıp 1 yufkayı kenarları dışarı sarkacak şekilde yerleştirin. Üstüne tereyağı sürüp hafifçe un eleyin. 2 yufkayı da aralarını yağlayın ve unlayıp döşeyin. İç harcını yayıp kalan yufkaları da aynı şekilde dizin. Böreği dilimleyip üstüne sodayı dökün. Böreği yarım saat dolapta dinlendirip ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. Sıcak servis yapın.

LİMONLU REVANİ

LİMONLU REVANİ

MALZEMELER:

● 1,5 su bardağı un ● 1 su bardağı toz şeker

● 1 su bardağı yoğurt ● 1 su bardağı irmik

● 1 limon kabuğu rendesi ● Yarım çay bardağı sıvı yağ

● 4 yumurta ● 1 çay bardağı süt ● 1 paket vanilya

● 1 paket kabartma tozu ● 1 çay kaşığı karbonat

Şerbet:

● 3 su bardağı toz şeker ● 3 su bardağı su

● 1 limon suyu

Süslemesi: Limon dilimleri


HAZIRLANIŞI:

Yumurtaları bir kasede toz şekerle beraber 10 dakika çırpın. Üzerine yoğurt, süt ve sıvı yağı ekleyin. Ayrı bir kapta un, irmik, vanilya, kabartma tozu, karbonat ve limon kabuğu rendesini karıştırın. Bu iki karışımı birleştirin. Yağlanmış kalıba döküp ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğuk şerbeti üzerine gezdirin. Soğuyunca, limon dilimleriyle süsleyip servis yapın. Şerbeti için; şeker ve suyu karıştırın. 15 dakika kaynatıp limon suyunu ilave edin, soğuması için bekletin.

Sıradaki haber yükleniyor...

Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.