Ramazan sofraları için pratik ve kolay yemek tarifleri-4

11. ayın sultanı ramazanda iftar sofraları için pratik ve kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz en lezzetli yemek tariflerini Özlem Mekik sizler için hazırladı

21 Mayıs 2018, Pazartesi 11:09
A A
KÖZLENMİŞ BİBER ÇORBASI

KÖZLENMİŞ BİBER ÇORBASI

MALZEMELER:

● 2 közlenmiş kırmızıbiber

● 1 su bardağı kırmızı mercimek

● 1 havuç ● 1 kuru soğan

● 3 çorba kaşığı tereyağı

● 2 çay kaşığı tuz

● 2 çay kaşığı nane

● Taze karabiber

● Kıtır küp ekmekler


HAZIRLANIŞI:

Biberlerin kabuklarını soyup havuç ve soğanla birlikte iri parçalar halinde kesin. Bir tencereye yıkanmış mercimeği, tuzu, biberi, havucu, soğanı ve suyu ekleyip pişirin. Pişen çorbayı el mikserinden geçirin. Tereyağında naneyi yakın. Çorbayı kaselere paylaştırıp üzerine ekmekleri koyun. Üzerine naneli yağ gezdirip değirmenden taze karabiber çekin. Sıcak servis yapın.

BAHARATLI TAVUK KÖFTE

BAHARATLI TAVUK KÖFTE

MALZEMELER:

● 750 gr. piliç

kıyma

● 1 çay bardağı

sıvı yağ

● Yarım çay

bardağı su

● 1 kuru soğan

● 1 kırmız kapya

biber

● 1 çay bardağı

doğranmış

maydanoz

● 1,5 su bardağı

ekmek içi

● Tuz, karabiber,

kimyon, pul biber,

fesleğen


Kızartmak İçin:

● Yarım çay

bardağı sıvı yağ


HAZIRLANIŞI:

Rendelenmiş soğan ve kıyılmış kapya biberle beraber tüm malzemeyi

10 dakika yoğurun. Elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve

yuvarlayarak şekil verin. Izgarada hafif yağla kızartın. Sıcak servis yapın.

AKDENİZ KEBABI

AKDENİZ KEBABI

MALZEMELER:

● 1 tavuk

● 6 çorba kaşığı zeytinyağı

● Yarım kg. kiraz domates

● 2 taze patates

● Tuz, karabiber, fesleğen

Beşamel Sos:

● 2 su bardağı süt

● 2 çorba kaşığı un

● 2 çorba kaşığı tereyağı

● 1 su bardağı

rendelenmiş kaşar peyniri

● Tuz, karabiber


Üzerine:

● Taze fesleğen


HAZIRLANIŞI:

Tavuğu parçalara ayırın. Zeytinyağında çevirerek kızartın. Tavukları kenara alın. Aynı yağın içine iri doğranmış domates, patates ve baharatları ekleyip soteleyin. Fırın tepsisine sote sebzeleri yayın. Üzerine kızarmış tavukları yerleştirin. Beşamel sosu tavukların üzerine dökün. Isıtılmış 180 derece fırında 1,5 saat pişirin. Taze fesleğen serperek servis yapın. Beşamel sos için; tereyağında unu pembeleşene kadar kavurun. Sütü ekleyip karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Baharat ve peyniri koyup karıştırın.

ENGİNARLI PİLİÇ

ENGİNARLI PİLİÇ

MALZEMELER:

● 750 gr. parça tavuk

(göğüs, but, kanat)

● 3 çorba kaşığı sıvı yağ

● 1 patates

● 15 kiraz domates

veya 2 domates

● 1 kuru soğan

● 10 arpacık soğan

● 2 enginar

● 1 tatlı kaşığı kuru nane

● Tuz, karabiber

● 1 çay bardağı su


Üzerine:

● 3 çorba kaşığı zeytinyağı


Süslemesi için:

● Taze biberiye


HAZIRLANIŞI:

Sebzeleri iri küpler halinde doğrayın. Baharatları, sıvı yağı, suyu, soğanları ve tavukları güvece koyup tüm malzemeyi karıştırın. Güvecin kapağını kapatıp kısık ateşte 1 saat pişirin. Pişen güvecin üzerine zeytinyağı gezdirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü hafif kızarana kadar pişirin. Taze biberiye ile süsleyip servis yapın.

ZAHTERLİ UN ÇORBASI

ZAHTERLİ UN ÇORBASI

MALZEMELER:

● 4 çorba kaşığı un ● 3 çorba kaşığı tereyağı

● 1 çorba kaşığı sıvı yağ

● 1 su bardağı süt ● 5 su bardağı tavuk suyu

● 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu

● 1 tatlı kaşığı zahter (Aktardan alınabilir)

● Tuz, karabiber


Terbiye: ● 1 limon suyu ● 1 yumurta


Üzerine: ● Taze kekik ● 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu


HAZIRLANIŞI:

Tereyağı ve sıvı yağ karışımında unu pembeleşene kadar kavurun. Süt, tavuk suyu ve baharatını ekleyin. Karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ayrı bir kasede limon suyu ve yumurtayı çırpın. Çorbanın suyundan alarak terbiyeyi ısıtın ve tekrar çorbaya ekleyin. Kekik ve kimyon tohumu serperek servis yapın.

ETLİ GÜVEÇ

ETLİ GÜVEÇ

MALZEMELER:

● 500 gr. kuşbaşı kuzu eti

● 1 kırmızı soğan ● 7-8 arpacık soğan

● 1 kabak ● 1 patlıcan ● 10-12 taze fasulye

● 3 domates ● 2 defneyaprağı

● Zeytinyağı ● Tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI:

Kuşbaşı kuzu etlerini yapışmaz yüzeyli bir tavada mühürleyin. Kırmızı soğanı halka doğrayıp fırın güvecinizin tabanına dizin. Arpacık soğanlar, küp doğradığınız kabak, patlıcan, domates, ortadan ikiye kestiğiniz fasulyeler ve kuşbaşı kuzu etlerini geniş bir kasede karıştırıp güvece alın. Defne yapraklarını ilave edin ve üzerine zeytinyağı gezdirin. Tuz ve karabiber serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında iki saat pişirin. Sıcak servis yapın.

SAKIZ TATLISI

SAKIZ TATLISI

MALZEMELER:

● 5 su bardağı süt

● 6 çorba kaşığı

toz şeker

● 2 çorba kaşığı

pirinç unu

● 2 çorba kaşığı un

● 2 çorba kaşığı

nişasta

● 3 diş damla sakızı


Üzerine Limon Sos:

● 4 limon suyu

● 1 tatlı kaşığı nişasta

● 1 çay bardağı su

● 2 çorba kaşığı

toz şeker

● 1 tutam zerdeçal


Süslemek İçin:

● Taze meyve

dilimleri

● Fıstık, badem


HAZIRLANIŞI:

Süt, un, toz şeker, pirinç unu ve nişastayı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Damla sakızın ekleyin ve karışımı kaselere paylaştırın. Limon sosu için; limon suyu, zerdeçal ve şekeri bir taşım kaynatın. Ayrı bir kapta su ve nişastayı çırpın ve limonlu karışıma ilave edin. Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Tatlının üzerine limon sosunu paylaştırın. Buzdolabında 4 saat dinlendirin. Taze meyve, fıstık ve bademle süsleyerek servis yapın.

Sıradaki haber yükleniyor...

Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.