Ramazan sofraları için pratik ve kolay yemek tarifleri-6

11. ayın sultanı ramazanda iftar sofraları için pratik ve kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz en lezzetli yemek tariflerini Özlem Mekik sizler için hazırladı

23 Mayıs 2018, Çarşamba 08:29
A A
Valide Çorbası

Valide Çorbası

MALZEMELER:

● 300 gr. mantar

● 250 gr. tavuk but kuşbaşı

● 2 çorba kaşığı tereyağı

● 1 havuç

● 5 su bardağı tavuk suyu

● Tuz, karabiber, kekik

● Yarım demet taze nane

Sos: ● 1 su bardağı yoğurt

● 1 yumurta

● 2 çorba kaşığı un


HAZIRLANIŞI:

Tereyağında doğranmış tavukları kavurun. Mantar ve havuçları ekleyerek soteleyin. Tavuk suyunu koyup bir taşım kaynatın. Sos malzemelerini ayrı bir kasede çırpın ve çorbanın suyundan alarak sosu ısıtın. Sıcak sosu çorbaya ekleyin. Karıştırarak yarım saat pişirin. Baharat ve kıyılmış naneyle süsleyerek servis yapın.


Kabak Kaygana

Kabak Kaygana

MALZEMELER:

● 3 kabak ● 1 patates

● 1 kuru soğan

● 1 çay bardağı kıyılmış taze soğan ● 2 yumurta

● Yarım su bardağı un

● 1 çorba kaşığı reyhan

● 1 çorba kaşığı kekik

● Tuz, karabiber ● Yarım su bardağı sıvı yağ (Kızartmak için)


HAZIRLANIŞI:

Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyun ve rendeleyin. Kabakların kabuklarını soyup, rendeleyin ve elinizle suyunu iyice sıkın. Yumurtaları çırpın, diğer tüm malzemeyi ekleyerek, koyu boza kıvamında bir hamur hazırlayın. Tavaya azar azar sıvı yağ koyun ve kepçe yardımıyla hamurunuzdan alarak, her iki yüzünü de kızartarak servis yapın.


Baharlı Rosto

Baharlı Rosto

MALZEMELER:

● 1 kg. bütün biftek ● 3 çorba kaşığı tereyağı

Sos: ● 1 havuç ● 1 soğan ● 2 çorba kaşığı zeytinyağı

● 1 çorba kaşığı tereyağı ● 1 çorba kaşığı mısır nişastası

● Tuz, karabiber ● 2 çorba kaşığı tane karabiber

● 4 çorba kaşığı sirke Üzerine: ● Biberiye


HAZIRLANIŞI:

Bifteği bütün olarak tereyağında çevirerek kızartın. Dış kısmına tuz ve karabiber serpin. Fırın tepsisine koyup üzerini folyo ile kapatın. Isıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin. Ayrı bir tencerede zeytinyağı, tereyağı karışımında küp doğranmış soğan ve havucu kavurun. Sirkesini ekleyin ve 2 dakika çevirin. Üzerine 1 su bardağı su koyarak sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Yarım su bardağı suda nişastayı eritin ve kaynayan tencerenize baharatlarla beraber ilave edin. Birlikte 5 dakika kaynatın. Pişen bifteği fırından alın ve tepsisinde biriken suya, hazırladığınız karışımı boşaltın. Bifteği dilimleyin ve üzerine sosla beraber biberiye serperek servis yapın.


Mengen Pilavı

Mengen Pilavı

MALZEMELER:

● 2 su bardağı pirinç

● 300 gr. mantar

● 250 gr. kuşbaşı et

● 1 kuru soğan

● 1 tatlı kaşığı salça

● 1 tane kırmızıbiber

● Tuz, kekik, pul biber

● 3 çorba kaşığı tereyağı

● 2 çorba kaşığı sıvı yağ


HAZIRLANIŞI:

Et, doğranmış soğan, kırmızıbiber ve mantarı sıvı yağda soteleyin. Salça, 1 bardak su ve tuz koyup pişirin. Pirinci iyice yıkayıp tereyağında kavurun. Tuz ve 4 bardak su koyup pişirin. Derin bir kaseye pilavın yarısını koyup hafif bastırın. Mantarlı harcı yayıp kalan pilavı üstüne ekleyin. Bastırıp servis tabağına ters çevirin. Pul biber ve kekikle süsleyip servis yapın.


Ezmeli Piliç Tavası

Ezmeli Piliç Tavası

MALZEMELER:

● 1 bütün tavuk ● 3 patlıcan

● 2 kuru soğan ● 2 dolmalık biber

● 1 çorba kaşığı biber salçası

● 5 çorba kaşığı sıvı yağ

● Tuz, karabiber

● 2 su bardağı su


HAZIRLANIŞI:

Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun. Tavuğu kemikli olarak parçalara bölün. Sıvı yağda küp doğranmış soğanla beraber kızartın. Salça ve doğranmış biber ekleyin. 5 dakika soteledikten sonra suyunu ve baharatını ilave edin. Kısık ateşte tavuklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Patlıcanı iri parçalar halinde ekleyin. 2-3 dakika birlikte pişirdikten sonra servis yapın.


İzmir Köfte

İzmir Köfte

MALZEMELER:

Köfte:

● 800 gr. orta yağlı kıyma ● 1 büyük soğan rendesi ● 1 yumurta

● 2 tatlı kaşığı tepeleme kimyon

● 1 tatlı kaşığı karabiber

● 1 tatlı kaşığı tuz

● Yarım çay kaşığı karbonat ● 1 yemek kaşığı yoğurt

● 1 çay bardağı galeta unu ● Yarım küçük çay bardağı su

● Bir tutam maydanoz

Domates sos:

● 3 su bardağı su

● 1 kutu domates püresi (135 gr.)

● 1 tatlı kaşığı biber salçası ● 2 yemek kaşığı sıvı yağı ● Tuz

Diğer: ● 3-4 patates


HAZIRLANIŞI:

Köfte malzemelerinin hepsini 15 dakika kadar yoğurun. Buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirin. Köfteye istediğiniz şekli verip patateslerle tepsiye dizin. Isıtılmış 170 derece fırında 10 dakika hafif kızartıp tepsiyi geri çıkarın ve domates sosunu üzerine dökün. Tepsinin üzerine yağlı kağıt serip, köfte ve patatesler yumuşayana kadar pişirin. Domates sos için; 3 su bardağı su, domates püresi, biber salçası, iki yemek kaşığı sıvı yağı ve tuz ekleyip iyice karıştırın.


Fıstıklı Hünkar

Fıstıklı Hünkar

MALZEMELER:

Muhallebi:

● 5 su bardağı süt

● 8 çorba kaşığı irmik

● 13 çorba kaşığı toz şeker

● 1 paket vanilya

Fıstıklı kat:

● 3 su bardağı kırık Antep fıstığı

● 4 çorba kaşığı limonata


HAZIRLANIŞI:

Süt, irmik ve şekeri karıştırarak pişirin. İçine vanilyayı ekleyin. Ayrı bir kapta fıstık ve limonatayı karıştırın. Büyük boy kare kabın dibine fıstığın üçte birini yayın. Elinizle biraz bastırarak yapışmasını sağlayın. Fıstığın üstüne muhallebiyi dökün. Dolapta 2 saat dinlendirin. Tatlının üstüne kalan fıstığı serpiştirin. 2 saat daha dolapta dinlendirin ve soğuk servis yapın.


İnce Sultan Tatlısı

İnce Sultan Tatlısı

MALZEMELER:

● 1 su bardağı yoğurt ● 1 su bardağı un

● 1 su bardağı irmik ● 1,5 çay bardağı sıvı yağ ● 1 çay bardağı toz şeker

● 4 yumurta ● 1 paket vanilya

● 1 paket kabartma tozu

Şerbet: ● 4 su bardağı su ● 4 su bardağı toz şeker ● 1 çorba kaşığı limon suyu


HAZIRLANIŞI:

Toz şeker ve yumurtanın beyazını, krema kıvamını alana kadar çırpın. Ayrı bir kasede yoğurt ve sıvı yağı karıştırıp yumurta sarılarını ekleyin. Un, irmik, kabartma tozu, vanilya ve tüm malzemeyi ekleyip çırpma teliyle birbirine yedirin. Fırın tepsinizi yağlayın ve üzerine toz şeker serpin. Şekerin fazlasını, tepsiyi ters çevirerek boşaltın. Hamurun yarısını yağlanmış tepsiye boşaltıp üzerine cevizin yarısını serpin. Isıtılmış 160 derece fırında altın rengini alana kadar pişirin. Önceden hazırladığınız soğumuş şerbeti, tatlı sıcakken üzerine dökün. Ceviz serpiştirin ve dilimleyerek servis yapın. Şerbeti için; toz şeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyerek soğutun.


Sıradaki haber yükleniyor...

Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.