Ramazan 7 Nisan iftar saati (İstanbul, İzmir ve Ankara) İftar bugün saat kaçta? Akşam ezanı kaçta okunacak?

7 Nisan iftar saati (İstanbul, İzmir ve Ankara) İftar bugün saat kaçta? Akşam ezanı kaçta okunacak?

Paylaş
7 Nisan iftar saati (İstanbul, İzmir ve Ankara) İftar bugün saat kaçta? Akşam ezanı kaçta okunacak?

7 Nisan Perşembe iftar saati için geri sayım başladı. İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin 81 ilinde iftar için hazırlıklar tamamlanıyor. Pek çok kişi işinden çıkıp akşam ezanına yetişmeye çalışırken, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan 2022 imsakiyesi sıklıkla kontrol ediliyor. Peki, iftar bugün saat kaçta? Akşam ezanı kaçta okunacak? İşte yanıtı…

Akşam ezanı ile birlikte olan iftar saati hemen her il için farklı saatlerde oluyor. Yurdun doğusundan batısına gidildikçe iftar saati de değişirken, orucu en erken Hakkari, en geç ise Edirne ilinde yaşayan vatandaşlar açıyor. İşte, 7 Nisan 2022 İstanbul, İzmir ve Ankara ve tüm illerin iftar saatleri…

Haberin Devamı

7 NİSAN 2022 İFTAR SAATİ

İSTANBUL İÇİN İFTAR SAATİ

İstanbul'da iftar saat 19:41

İZMİR İÇİN İFTAR SAATİ

İzmir'de iftar saat 19:47

ANKARA İÇİN İFTAR SAATİ

Ankara'da iftar saat 19:25’te açılacak.

TÜM İLLERİN İFTAR SAATİ İÇİN TIKLAYIN

PEYGAMBER EFENDİMİZİN İFTAR DUASI

Muaz ibni Zühre radıyallahu anh anlatıyor:

“Resulullah sallallahu aleyhi vesellem iftar ettiği zaman ellerini açıp şu duayı okurdu:

Allahumme leke sumtu ve bike amentu ve aleyke tevekkeltu veala rizkuke eftertu.

İFTAR DUASININ ARAPÇA OKUNUŞU

 

İFTAR DUASININ ANLAMI

Allah’ım Senin rızân için oruç tuttum. Sana inandım. Sana güvendim. Senin rızkınla orucumu açıyorum.” (Ebû Dâvud, Savm, 22)

PEYGAMBER EFENDİMİZ ORUCUNU NASIL AÇARDI?

Hz. Peygamber’in (s.a.s.) iftar sofrası, lüks ve israftan uzak, son derece sade idi. Medine’de Efendimizin (s.a.s.) yanında büyüyen Enes b. Mâlik (r.a.) Resûlullah’ın (s.a.s.) iftarını şöyle anlatmıştır: “Resûlullah akşam namazını kılmadan önce birkaç taze hurma ile eğer yoksa kuru hurma ile iftar ederdi, o da yoksa birkaç yudum suyla orucunu açardı.”

Haberin Devamı

İbni Ömer (r.a.) Hz. Peygamber’in (s.a.s.) iftar ettikten sonra şöyle dediğini haber vermektedir: “Susuzluk gitti, damarlar serinledi ve inşallah sevap da gerçekleşti.” Yine aynı yerde Peygamber (s.a.s.) Efendimizin iftar ettiği zaman “Allahım! Sadece senin rızan için oruç tuttum ve senin verdiğin rızıkla orucumu açtım” dediği nakledilmektedir. (Bknz. Ebû Dâvud, Savm, 22)