Ramazan Arı sokması orucu bozar mı? Oruçluyken arı sokmasına ne yapılmalı?

Arı sokması orucu bozar mı? Oruçluyken arı sokmasına ne yapılmalı?

Paylaş
Arı sokması orucu bozar mı? Oruçluyken arı sokmasına ne yapılmalı?

Ramazan ayının vermiş olduğu mutluluk başka hiçbir ayda yoktur. Çünkü Ramazan ayında evlere bolluk ve bereket geldiği gibi huzurda gelmektedir. Özellikle bu ayda insanlar birbirlerine karşı daha hoşgörülü davranmaya çalışmaktadırlar. Arı sokması orucu bozar mı? Oruçluyken arı sokmasına ne yapılmalı detayları ile derledik.

Oruçlu olan bir kişinin normal hayatına devam ettiği bilinir yani her oruç tutan kişi hayatına günlük rutininde devam edebilir. Doğal olarak bu süreçte insanın başına bir şey gelmeyeceğinin garantisi yoktur. Hatta oruçlu olan kişiyi arı sokma ihtimalide her zaman için vardır. Bundan dolayı oruçlu olan kişiler arı sokmasına maruz kaldıklarında ne yapmaları gerektiğini çok merak etmektedirler.

Haberin Devamı

ARI SOKMASI ORUCU BOZAR MI?

Orucu bozan en önemli unsurlar bir şeyler yiyip içmektir yani oruçlu olan kişi ne yer ne içerse orucu bozulur. Bunun için oruç tutmaya başlayan kişiler bu konuda hassas davranmalıdır. Tabi sadece yiyip içme konusu yoktur. Bunlar dışında da birçok durumun oruca karşı olumsuz etkileri bulunmaktadır. Ayrıca oruç tutan herkesin bu dini vazifeyi olması gerektiği şekilde yapması çok önemlidir.

Arı sokması yaşayan oruçlu kişilerin içi rahat olabilir çünkü arı sokmasının orucu olumsuz etkilemesi söz konusu değildir yani oruçluyken arı sokması yaşayan kişilerin orucu bozulmaz ve kaldıkları yerden devam edebilirler.

Burada önemli olan unsurun arı sokmasının kişiye bağlı olarak gelişmediğinin görülmesidir. Çünkü kimse kendini bilerek arıya sokturtmaz. Doğal olarak da orucun bozulmasına yol açan bir durum yoktur.

Haberin Devamı

Arının veya başka bir hayvanın oruçlu birisini sokmasına oruca etki eden bir durum olmaz. Zaten bu konuda yorum yapmış olan İslam Alimleri de arı sokması orucu bozmaz demişlerdir. Arı sokmasına karşı gidilen sağlık kuruluşunda kişiye iğne yapılmaktadır. İğne yapılması da orucu bozan durumlardan birisi değildir. Arı sokan kişiler oruçluysa eğer tuttukları oruçları için herhangi bir problem yoktur.

ORUÇLUYKEN ARI SOKMASINA NE YAPILMALI?

Oruçluyken arı sokmasına karşı gereken müdahale zaman kaybetmeden yapılmalıdır. Bunun için arının soktuğu yere buz uygulaması yapılmalıdır. Çünkü arının soktuğu yerin şişmesi engellenmelidir. Eğer imkan varsa arının soktuğu yer kontrol edilerek iğne kalmışsa çıkartılmalıdır. Tabi asıl önemli olan en yakın sağlık kuruluşuna gitmektir. Gidilen sağlık kuruluşunda daha doğru bir müdahale edilmesi mümkündür. Zaten burada orucunuzu bozacak olan bir durumun olmadığı da bilinmektedir.

Oruçlu olun veya olmayın arı sokmasına karşı gereken tedavi yöntemleri mutlaka denenmelidir. Ayrıca arı veya böcek sokması gibi durumlar orucu bozmaz. Orucun bozulması ile alakalı olan unsurlarda kişinin kendi isteği ifadesi sıkça geçmektedir. Doğal olarak kişi arı sokmasını kendi isteği ile yapmayacağı için oruca etki eden bir olay yoktur. Bundan dolayı sağlığınız için arının soktuğu yer şişmeden gerekli olan tüm müdahaleler yapılmalıdır.

Haberin Devamı