Dini bilgiler AŞURE GÜNÜ ÖĞLEN İLE İKİNDİ ARASINDA KILINACAK NAMAZ! Aşure günü namazı kaç rekattır nasıl kılınır?

AŞURE GÜNÜ ÖĞLEN İLE İKİNDİ ARASINDA KILINACAK NAMAZ! Aşure günü namazı kaç rekattır nasıl kılınır?

Paylaş
AŞURE GÜNÜ ÖĞLEN İLE İKİNDİ ARASINDA KILINACAK NAMAZ! Aşure günü namazı kaç rekattır nasıl kılınır?

Aşure günü öğlen ile ikindi arasında kılınacak namaz hakkındaki araştırmalar saatler ilerledikçe yoğunlaşıyor. Muharrem ayının 10. Gününde idrak edilen Aşure günü bu yıl 28 Temmuz Cuma gününe denk geliyor. İslam tarihi açısından önemli hadiselerin yaşadığı bugünü pek çok kişi ibadet ile geçirirken, ‘Aşure günü namazı kaç rekattır nasıl kılınır?’ sorusu da sıklıkla soruluyor…

Aşure gününde Hazret-i Âdem'in tövbesi kabul oldu, Hazret-i Nuh tufandan kurtuldu, Hazret-i Yunus balığın karnından çıktı, Hazret-i İbrahim ateşte yanmadı, Hazret-i İdris canlı olarak göğe çıkarıldı, Hazret-i Yakup oğlu Hazret-i Yusuf'a kavuştu, Hazret-i Yusuf kuyudan çıktı, Hazret-i Eyüp hastalıktan kurtuldu, Hazret-i Musa Kızıldeniz'i geçti, Hazret-i İsa'nın doğdu ve ölümden kurtulup, diri olarak göğe çıkarıldı, Hz. Musa ve kavmi, Firavun'un zulmünden kurtuldu, Hz. Nuh'un gemisi, Cüdi Dağı'na Aşure gününde oturdu. Böyle önemli hadiselerin gerçekleştiği günde pek çok kişi Aşure günü namazı ve aşure günü duası ile Allah-u Teala’ya niyazlarını sunuyor…

Haberin Devamı

AŞURE GÜNÜ NAMAZI KAÇ REKATTIR NASIL KILINIR?

Hazreti Aişe (Radıyallahu anha) validemiz Peygamber Efendimizden rivayet ediyor: “Kim Aşura gecesi ve Aşura günü yüz rekat namaz kılıp her rekatında bir FATİHA suresi ile üç İHLAS suresi okuyup namazı tamamladıktan sonra yetmiş defa (Subhanallahi velhamdü lillahi vela ilahe illallahu vallahu ekber, vela havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim) okursa, yetmiş defa da Allah’u Teala’ya istiğfar ederse (Estağfirullah) Yetmiş defa da bana selatu selam getirirse (Allahümme salli ala seyyidina Muhammed)

Öldüğü zaman Allah’u Teala o kimsenin kabrini misk ve amberle doldurur. Kabre konan herkesin saçları dağılır. Bu namazı kılanların saçları katiyen dağılmaz.” Kabrinden dirildiğinde de yüzü ayın on dördü gibi parıldar.

Haberin Devamı

AŞURE GÜNÜ ÖĞLEN İLE İKİNDİ ARASINDA KILINACAK NAMAZ

Aynı zamanda Aşure günü öğlen ile ikindi arasında kılınması tavsiye edilen 4 rekatlık bir namaz bulunmaktadır.

Her rek'atta 1 Fâtiha, 50 İhlâs-ı Şerif okunur.

Bu namazdan sonra: 70 istiğfâr-ı şerif, 70 salavât-ı şerife, 70 defa da: Lâ havle velâ kuvvete illâ billâhi'l-aliyyil-azıym denir. Sonra da ümmet-i Muhammed'in hidâyeti, sıkıntılarının giderilmesi ve mutluluğu için duâ edilir.

AŞURE GÜNÜ OKUNACAK DUA

Bismillâhirrahmânirrahîm. Elhamdü lillâhi rabbil âlemîn. Vessalâtü vesselâmü alâ sey-yidinâ Muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî ecmaîn. Allâhümme entel ebediyyül kadîmül hayyül kerîmül hannânül mennân. Ve hâzihî senetün cedîdetün es'elüke fîhel ismete mineşşeytânirra-cîm. Vel-avne alâ hâzihin nefsil emmârati bis-sûi. Vel-iştiğâle bi-mâ yukarribünî ileyke. Yâ zel-celâli vel-ikrâm. Bi-rahmetike yâ erhamer-râhimîn, Ve sallâllâhü alâ seyyidinâ Muhammedin vel alâ âlihî ve sahbihî ve ehl-i beytihî ecmaîn.

10 defa şu dua okunur

''Sübhanallahi mil'el mizan. Ve müntehel-ılmi ve meblegar-rıza ve zinetelarş''

AŞURE GÜNÜ OKUNACAK DUA VE FAZİLETLERİ

Muharrem ayının ilk on gününde, özellikle birinci ve onuncu Aşure günleri sabahleyin üç kere bu duayı okursa, Allah Zü'l-celâl Hazretlerinin o kimseyi tâ gelecek senenin Muharrem ayına kadar cemî' belâlardan emîn ve muhafaza buyuracağı rivâyet olunmaktadır.

"Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın adıyla. Allah (c.c) Efendimiz Muhammed'e âline ve ashâbına salât u selâm eylesin! Allah'ım! Sen ebedîsin, Kadîm'sin, Evvel'sin. Fazl u ihsânın çok yücedir. Her şeyi kaplayan ve her şeyin sığınağı olan cömertliğin çok yücedir. Yeni yıl gelmiş bulunuyor. Bu sene içinde bizi şeytandan, onun dostlarından ve ordularından korumanı istiyoruz. Şu dâimâ kötülüğü emreden nefse karşı yardımını istiyoruz. Sana yaklaştıracak şeylerle meşgul olabilmem için yardımını istiyorum, ey Celâl ve İkrâm Sâhibi olan Allah'ım! Allah, ümmî nebî Efendimiz Muhammed'e, âline, mübarek ve temiz ashâbına salât eylesin! Hamd, âlemlerin Rabbi olan Allah'a mahsustur."

Haberin Devamı