Dini bilgiler Berat Kandili bugün mü yarın mı? Berat Kandili’nde neler yapılır? Kandil orucuna nasıl niyet edilir?

Berat Kandili bugün mü yarın mı? Berat Kandili’nde neler yapılır? Kandil orucuna nasıl niyet edilir?

Paylaş
Berat Kandili bugün mü yarın mı? Berat Kandili’nde neler yapılır? Kandil orucuna nasıl niyet edilir?

Berat Kandili Hicri takvime göre Şaban ayının 15. gecesi idrak ediliyor. Milyonlarca Müslüman bu mübarek günün rahmet ve bereketinden faydalanmak için oruçlar utuyor ibadetler yapıyor. Peki, Berat Kandili bugün mü yarın mı? Berat Kandili’nde neler yapılır? Kandil orucuna nasıl niyet edilir? İşte tüm merak edilen soruların yanıtları…

Berat Kandili aynı zamanda “Aydınlık geceler” olarak bilinen Eyyam-ı biyd günlerine de denk geliyor. Bu günlerde üç gün oruç tutulması ise Peygamber Efendimiz (s.a.v.) tarafından hadis-i şeriflerle tavsiye edilmişti. Bununla birlikte Kuran-ı Kerim Şaban ayının 15. Gecesine denk gelen Berat Kandili’nde Levhi Mahfuza indirilmiştir. İslam alemi açısından oldukça kıymetli bir gün olduğu belirtilen Berat Kandili, af ve mağfiret gecesi olarak bilinmektedir…

Haberin Devamı

BERAT KANDİLİ BUGÜN MÜ YARIN MI?

Berat Kandili Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan dini günler takvimine göre 17 Mart 2022 Perşembe gecesi idrak edilecek. Bu nedenle Berat Kandili yarın idrak edilecek.

BERAT KANDİLİ’NDE NELER YAPILIR?

Berat Kandili her kandilde olduğu gibi inananların kurtuluşa ermesi, cehennemden kurtulması ve cennete kavuşması için vesile olan bir gecedir.

İslam alimleri bu gecenin feyzinden ve rahmetinden yararlanmak için yapılması gerekenleri şu şekilde sıralamıştır;

  • Kuran okumak
  • Nafile namazı kılmak
  • Tövbe etmek
  • Salavat getirmek
  • Sadaka vermek
  • Dua etmek
  • Hamd etmek

KANDİL ORUCUNA NASIL NİYET EDİLİR?

Kandil orucu nafile oruçlar arasında yer almaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı kandil orucuna niyet ederken “Niyet ettim Allah rızası için yarınki orucu tutmaya” denilmesinin yeterli olduğunu bildirmiştir.