Dini bilgiler Cuma namazı saati 15 Nisan 2022! İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Konya’da Cuma namazı ne zaman kılınacak? Cuma namazı vakti ne zaman başlar ne zaman biter?

Cuma namazı saati 15 Nisan 2022! İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Konya’da Cuma namazı ne zaman kılınacak? Cuma namazı vakti ne zaman başlar ne zaman biter?

Paylaş
Cuma namazı saati 15 Nisan 2022! İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Konya’da Cuma namazı ne zaman kılınacak? Cuma namazı vakti ne zaman başlar ne zaman biter?

Cuma namazı saati, diğer namaz saatlerinde olduğu gibi ilden ile ve günden güne değişiklik gösteriyor. Öğlen namazı vaktinde kılınan Cuma namazı için milyonlarca kişi Cuma günü camilerin ve mescitlerin yolunu tutarken farz olan bu namaz yalnız başına kılınamıyor. Peki, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Konya’da Cuma namazı ne zaman kılınacak? Cuma namazı vakti ne zaman başlar ne zaman biter? İşte, 15 Nisan 2022 tüm illerin Cuma namazı saatleri ve Cuma namazı vakti konusunda bilinmesi gereken detaylar…

Cuma namazı saati her hafta yurdun tim illerindeki vatandaşlar tarafından sıklıkla aranan konular arasında yer alıyor. Namaz vakitleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından paylaşılıyor ve milyonlarca Müslüman bu namaz vakitlerine göre hareket ediyor. Diğer yandan Cuma namazı ile ilgili en çok merak edilen konular arasında ise Cuma namazı vaktinin ne zaman başlayıp ne zaman biteceği konusu yer alıyor. İşte, 15 Nisan İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Konya ve diğer tüm illerin Cuma namazı saatleri ve Diyanet’in konuya ilişkin verdiği bilgiler…

Haberin Devamı

15 NİSAN 2022 CUMA NAMAZI SAATİ

İSTANBUL İÇİN CUMA NAMAZI SAATİ:13.09

ANKARA İÇİN CUMA NAMAZI SAATİ: 12.54

İZMİR İÇİN CUMA NAMAZI SAATİ:13.17

BURSA İÇİN CUMA NAMAZI SAATİ:13.09

KONYA İÇİN CUMA NAMAZI SAATİ:12.55

TÜM İLLERİN CUMA NAMAZI VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYIN

CUMA NAMAZI VAKTİ NE ZAMAN BAŞLAR NE ZAMAN BİTER?

Cuma namazı saati öğlen namazı saatidir. Cuma namazı vakti öğlen namazı vakti ile girer, ikindi namazı vakti ile çıkar. Burada dikkat edilmesi gereken şey ise Cuma namazının şartları arasına namazın cemaatle kılınması gerektiği koşulu vardır.

CUMA GÜNÜ DUASI

Duanın Okunuşu:

Allahumme yâ ganiyyü, yâ Hamidü, yâ Mübdiü, yâ Mu’idu, yâ Rahîmü, yâ Vedûd.Eğisni bi helâlike an harâmike bitâatike an ma’siyetike vebi fadlike ammen sivâke.

Türkçe Anlamı: Ey Gani, Ey Hamid, Ey icad edici ve ey iade edici, ey merhamet sahibi ve ey muhabbet eden Allah’ım.Helalin ile beni haramdan sakındır, taatın ile mâsiyetinden beni uzaklaştır. Fazlü keremin ile senden gayrısını bana unuttur.

“Allah’ım! Beni amellerin ve ahlâkın en güzeline kavuştur. Onların en güzeline ancak sen ulaştırabilirsin. Beni kötü işlerden ve kötü ahlâktan muhafaza et. Bunlardan ancak sen koruyabilirsin.” (Nesâi, İftitâh, 16.)

Haberin Devamı

“Allah’ım! Bana öğrettiklerinle beni faydalandır. Bana fayda verecek ilmi bana öğret ve ilmimi artır.” (Tirmizî, Deavât 128.)

Yâ Erhamerrâhimîn, Resul-i Ekremin (a.s.m) hürmetine, bizi onun şefaatine mazhar ve sünnetinin ittibaına muvaffak ve dâr-ı saadette onun âl ve ashâbına komşu eyle! Âmin, âmin, âmin.

Yâ Erhamerrâhimîn, medet! Bizi muhafaza eyle. Bizi cin ve insî şeytanların şerrinden kurtar. Kardeşlerimin kalblerini birbirine tam sadakat ve muhabbet ve uhuvvet ve şefkatle doldur. Âmin