Dini bilgiler Ed-Darr ne demek? Allah'ın isimlerinden Ed Darr esmasının faziletleri nelerdir?

Ed-Darr ne demek? Allah'ın isimlerinden Ed Darr esmasının faziletleri nelerdir?

Paylaş
Ed-Darr ne demek? Allah'ın isimlerinden Ed Darr esmasının faziletleri nelerdir?

Kuran-ı Kerim’de yer alan Yasin Suresi içeriğinde faydanın ve zararın Allah’tan geldiği ifade edilmektedir. Keder ve zarar verecek olan şeyleri yaratan, arzu ettiği kişiyi zarara uğratan, hüsrana uğratan, felaket, şiddet ve keder veren anlamına gelen Es-Darr ismi Allah'ın en güzel isimlerinden biridir. İşte, tüm detaylar.

Ed-Dârr ismi; Allah'ın darlığa uğratan, elem ve zarar veren, darlık veren, sıkıntılar ve musibetler veren şeyleri yaratan esması olmaktadır.

Haberin Devamı

ED-DARR NE DEMEK?

Esma-ül Hüsna Allah'ın 99 ismi olarak bilinmektedir. Esma-ül Hüsna içeriğinde bulunan Ed-Darr isminin manası ve faziletlerini çok önemli bir yere sahiptir.

Ed-Darr; zarar veren, elem ya da zarar veren şeyleri yaratan anlamına gelmektedir. Yüce Allah bir kuluna zarar vermeyi dilediği zaman, hiçbir kimse o kişiye fayda veremez. Aynı zamanda fayda vermek istediği kimselere de hiç kimse zarar veremez.

Genel olarak bakıldığı zaman Darr ismi Nafi ismi ile beraber değerlendirilmektedir. Aynı zamanda Ed-Darr Direk olarak zarara uğratan manasında da kullanılabilmektedir. Allah'ın hikmeti gereği elem ya da zarar verici olan şeyleri yaratmasıdır.

ALLAH'IN İSİMLERİNDEN ED DARR ESMASININ FAZİLETLERİ NELERDİR?

Ed-Dârr ismi Allah'ın diğer 99 isimleri arasında yer alan El- Kahhar, El-Cabbar, El Müntekim esmaları gibi anlam olarak hak edenlere zarar vermektir. Aynı zamanda dine musallat olan kişileri de def etmek amacı ile okunan isimler arasında yer almaktadır. Ed- Darr esmasının faziletleri;

Haberin Devamı

Cuma günü gece; Ed-Darr ism-i şerifini devamlı olarak zikreden kişiler, Aziz Allah'a daha yakın olur. Bu esmayı okuyan kişiler; her türlü zarar, elem ve sıkıntı veren işlerden de korunurlar.

Keder ya da sıkıntıdan, zulümden kurtulmak isteyen kişiler de gün içinde1001 defa "Ya- Darr celle celalühu" okursa, bütün sıkıntılarından yüce Allah’ın izni ile çabucak kurtulur.

Ed-Darr esması; düşmana hastalık ya da musibet musallat etmek amacı ile de okunabilir.

Salı günü insanlara zulmeden zalim kişiyi, bu zulüm ve de fenalığından vazgeçirmek adına; ikaz etmek için de okunur.

Cenab-ı Allah'ın Ed-Darr, En-Nafi ism-i şerifleri Cuma geceleri 100’er adet okunduğu zaman da kişiye sağlık, afiyet ve huzur vermektedir.

Bu esmayı okuyan kişiler çevresinde ve etrafında sevilen kişi haline gelirler.

Ed- Darr esmasını "Ya Darru Celle Cellalühü" diyerek, 101 defa okuyan kişi de hem zalimin zulmünden hem de sıkıntı veren her şeyden kendini korumuş olur.

Ed- Darr esmasını sürekli olarak okuyan kişiler, istedikleri dileklerine çabucak sahip olmaktadır. Aynı zaman da ihlas suresi ile okunduğu zaman da çok daha tesirli bir dua haline gelmektedir.

Haberin Devamı

Ed- Darr esmasını çeken kişi sıkıntı içinde ise kendisine bu sıkıntıyı veren kişi Allah tarafından cezalandırılır.

Genelde Ed- Darr esmasının zikir günü Salı gecesi sabaha karşıdır. Bu esma kıbleye dönülerek, 1001 defa sürekli olarak okunur.