Dini bilgiler El-Bedi̇ ne demek? Allah'ın isimlerinden El Bedi̇ esmasının faziletleri nelerdir?

El-Bedi̇ ne demek? Allah'ın isimlerinden El Bedi̇ esmasının faziletleri nelerdir?

Paylaş
El-Bedi̇ ne demek? Allah'ın isimlerinden El Bedi̇ esmasının faziletleri nelerdir?

İslamiyet’in kutsal kitabı olan Kuran-ı Kerim temelinde Allah'ın 99 ismi üzerine kurulmuştur. Ayetler içerisinde Esma-ül Hüsna olarak bilinen Allah'ın 99 ismi ter almaktadır. Her bir isim kendi içerisinde şifa olarak kabul edilmiştir. El-Bedi̇ Allah'ın 99 isimleri arasında yer almaktadır. El bedi örneksiz, emsali olmayan olarak kabul edilmektedir. Zikirlerde mutlaka yer verilmektedir. İşte, tüm detaylar.

El Bedi Rab Olan Allah'ın en güzel isimleri arasında yer alan güzel isimlerinden birisidir. Tüm Esma-l hüsnalar gibi El-bedi zikir çekmekte Allah'ın isimlerini anması sebebiyle şifa vericidir.

Haberin Devamı

EL-BEDİ̇ NE DEMEK?

Allah'ın tüm İsimlerinin ayrı ayrı anlamları vardır. Esma-ül Hüsna isimleri arasında yer alan El-bedi Allah'ın kendi özelliklerini barındıran örneği olmayan, alemlerin kurucusu ve yaratıcısı, emsali olmayan, tek özelliklerini barındırmaktadır.

ALLAH'IN İSİMLERİNDEN EL BEDİ̇ ESMASININ FAZİLETLERİ NELERDİR?

Rab olan Allah'ın isimleri arasında yer alan ve Esma-ül Hüsna isimlerinin tamamının kendisine ait faziletleri bulunmaktadır. Bu anlamda El bedi yada Ya bedi esma-ül Hüsnası İslam dini için mübarek gün olarak bilinen perşembe günü zikir yapılması tercih edilmelidir. Perşembe sabah saatlerinde zikir yapılmalıdır.

El Bedi Esması 70.000 defa okunması halinde dua eden kişinin isteklerine Allah’ın izni ve keremiyle çok kısa zamanda gerçekleşecektir. Yine Ebced cetveline göre zikir sayısı 86 olarak kabul edilmektedir.

Haberin Devamı

El Bedi Esması her gün 86 defa okunması halinde ise dertleri çok kısa süre içerisinde çözülecek ve kişiler refaha kavuşacaktır. Ayrıca darda kalan kimsenin hiç beklemediği bir anda yardım eli uzanacaktır. malı, parası bereketlenecektir.

İş hayatı veya kariyerinin yükselmesi konusunda El bedi esması zikir edilmesi halinde kariyer yolu açılacak ve oldukça başarılı bir iş hayatında devam edecektir.

El bedi Esması ile aynı anlamlar taşıyan birden fazla Esma-ül Hüsnalar ı vardır. Bu bağlamda Es Sani yani en güzel yaratan anlamındadır. El Bari Sonsuz yaratma gücüne sahip olan El Muid Önce yaratan sonra helak eden ve tekrar yaratan olarak tanımlanmaktadır.

El Musavvir ise Yaratılana şekil veren suretini oluşturan olarak ifade edilmektedir. Tüm bu Esma-ül Hüsna yani en güzel isimleri Alemlerin Rabbi olan Allah’ın kelamı olarak bilinen Kuran-ı Kerim kitabında yer almaktadır.

El- Bedi ilk ve en önemli anlamı Şaşırtmak, Güzel yaratan ve tüm alemleri yaratan anlamıdır. Diğer bir anlamı ise Yaratırken yarattıklarını tek ve benzersiz olarak yaratması başka kopyası veya eşi benzerinin olmamasıdır.

El-Bedi her gün zikir yapılması öncelikle Allah’ın sürekli kendisini hatırlatması ve kalplerin kötülüklerden arınarak iyiye, doğruya ve güzele yönelmesini sağlamak Bu anlamda ruh ve beden hastalıkları iyileştiren gibi benzersiz sonuçları zikreden kişiye hissettirmektedir. Bu bağlamda her gün Allah'ın isim sayısı kadar yani 99 kez zikir yapılması halinde sayısız güzellikler ve nimetlerin verilmesi Rabb tarafından sağlanacağını müjdelemektedir.

Haberin Devamı