Dini bilgiler El-Celi̇l ne demek? Allah'ın isimlerinden El Celi̇l esmasının faziletleri nelerdir?

El-Celi̇l ne demek? Allah'ın isimlerinden El Celi̇l esmasının faziletleri nelerdir?

Paylaş
El-Celi̇l ne demek? Allah'ın isimlerinden El Celi̇l esmasının faziletleri nelerdir?

Allah'ın en güzel isimlerinden biri olan El-Celil ismi, yüce Allah'ın (cc) yüceliğini göstermektedir. Bunun yanında El-Celil esması sayesinde Allah'ın çok derin ve sonsuz bir güce sahip olduğu anlatılmaktadır. El-Celil ismi sonsuz kemalde olan anlamına gelmektedir. Celil ism-i şerifi sıfatların mükemmel olduğunun anlamını taşımaktadır. Allah’ın isimlerinden olan El-Celil hakkında merak edilen ayrıntıları derledik.

Yüce Allah'ın ismi El- Celil; Hakkın her çeşit eksikliklerden münezzeh olduğunu belirtmektedir. Aynı zamanda ezelidir, ebedidir. Allah'ın eşi, dengi ya da bir benzeri de yoktur.

Haberin Devamı

EL-CELİL NE DEMEK?

İnsanlar çok meraklı canlılar olmaktadır. İnsanları yaratan Allah'ı (cc) kendini tanımak isteyenlere en doğru kaynak olarak,99 ismini sunmaktadır. Allah (cc) bütün isimleri bize kendini anlatmaktadır. Bu isimlerden biri de El- Celil ismi olmaktadır. El-Celil ismi ile de Allah'ın kadri kudretinden emin olunmaktadır. El- Celil ismi; azamet sahibi yüce, büyük münezzeh olmak demektir.

Aynı zamanda uzun ömürlü olmak anlamını da taşıyan El-Celal Allah'a nispet yapıldığı zaman ortaya çıkan bir ismi azam olmaktadır. Yüce Allah'a kıyas kabul etmeksizin, tam bir azamet sahibidir. Kadri kıymeti ve mertebesi de en yüce olandır. El-Celil ismi Kur'an-ı Kerim'de de aynı manada olmak üzere zü'l-celal şekli ile 2 ayet içeriğinde yer almaktadır. Hadislerde de 99 isim içinde yer almaktadır.

Haberin Devamı

ALLAH'IN İSİMLERİNDEN EL CELİL ESMASININ FAZİLETLERİ NELERDİR?

El-Celil esması sürekli olarak zikir edilirse, o kişi zalimlerin zulmünden kurtulmaktadır. El- Celil esması ile teşbih çeken kullar, düşmanlara karşı çok daha güçlü ve de kuvvetli bir hal almaktadır. Bu zikri çeken çevresinden saygı ve de hürmet kazanmaktadır. Aynı zamanda manevi olarak sorun yaşayan kişilerin, sıkıntılarının giderilmesi için okunan bu esma çok faydalı olmaktadır.

Allah’ın 99 isminden olan El- Celil kendi içerisinde çok büyük faziletlere sahip olmaktadır. El-Celil esmasının faziletleri arasında ihlasla ve inançlı bir şekilde El- Celil zikrine devam edilirse, bu esmanın tecellisine erişilir. Bu kişiler, kötülüğe uğramaz iyi insanlarla karşılaşır. Manevi olarak pek çok faydası olan bu esma psikolojik sorunu olan kişiler için de çok etkili bir isim olmaktadır.

Genelde sabah namazından sonra okunan El- Celil esması, kişiye çok büyük ferahlık ve maneviyat kazandırmaktadır. Aynı zamanda kişi hem Allah'a kulluk görevini erine getirmiş olur hem de çok huzurlu ve zarar görmeyeceği bir güne başlar. El-Celil esmasını okuyan kişiler Allah'ın ismini andıkları için aşağılanma ya da küçük görme gibi davranışlardan da uzak olmaktadır.

Aynı zamanda bu esma hem zikredilmekte hem de bir kağıda yazılarak, üstte de taşınmaktadır. Bu şekilde kişi gün boyu tüm kötülüklerden korunmuş olur. El-Celil esması sayesinde pek çok kişi Allah'a daha da yakınlaşmakta, kötü kullardan da daha çok uzaklaşmaktadır. Gün içinde istenilen şekilde okunan El-Celil esması çok güvenli ve bir o kadar da çok ferahlatıcıdır.

Haberin Devamı