Dini bilgiler El-Evvel ne demek? Allah'ın isimlerinden El Evvel esmasının faziletleri nelerdir?

El-Evvel ne demek? Allah'ın isimlerinden El Evvel esmasının faziletleri nelerdir?

Paylaş
El-Evvel ne demek? Allah'ın isimlerinden El Evvel esmasının faziletleri nelerdir?

Allah’ın isimlerinden biri olan El-Evvel, ilk ve önce demektir. Esma olarak ifade edilen Allah’ın 99 ismi bulunmaktadır. Her biri Allah’ın varlığı, gücü ve kudretini ifade etmektedir. El- Evvel Esması da EvelAllah şeklinde yazılıp okunarak Allah’ın yardımı ve izniyle anlamı taşımaktadır. El-Evvel ne demek? Allah’ın isimlerinden El-Evvel esmasının faziletleri nelerdir sizler için derledik.

El-Evvel Esması Allah’ın isimlerinden biridir. Allah sonsuz güce sahiptir. Gücünün ve kudretinin ne başlangıcı ne sonu yoktur. El-Evvel esması Esamül Hüsna tablosunda bulunmakta ve Allah adı olarak zikredilmektedir. El-Evvel Esması Evvel Allah şeklinde de okunabilmektedir. Ne öncesi ne sonu olmayan Allah tüm evreni Yaratma gücüne sahiptir. İlk ve önce manasına gelen El - Evvel Esması bütün kullar için yüksek faziletler taşımaktadır.

Haberin Devamı

EL-EVVEL NE DEMEK?

El-Evvel isminin anlamı, Allah’ın ilk önce gelen, bir anlamı taşımaktadır. Zikredilerek Allah saygısı ve minnetine layık olabilmek arzu edilmektedir. Esmaül Hüsna’ da bulunan 99 isimden biri olan El-Evvel Esması, Öncelikli ve ilk anlamı taşımaktadır. 99 Esmaül Hüsna okunarak Allah’ın sevabına nail olmak dilenmektedir.

Allah'ın isimleri arasında bulunan El-Evvel isminin yüksek faziletleri bulunmaktadır. Yolculukta, başarı beklentisinde, çocuğu olmayanların evlat sahibi olabilmesi için okunması önerilmektedir. Her Esma ayrı özellikler ve derin anlamlar ifade etmektedir. Amaç hepsinin anlamını bilerek okunmasıdır. Fakat El- Evvel Esmasının faziletleri çok yüksektir.

ALLAH’IN İSİMLERİNDEN EL-EVVEL ESMASININ FAZİLETLERİ NELERDİR?

Allah’ın isimleri arasında bulunan El-Evvel varlığı, yüceliği ve kullarına merhametini içermektedir. Evvel Allah sözü de bunu kanıtlamaktadır. İlk olarak anlam taşıyan El-Evvel başlangıcı olmayan sonsuzluğu da ifade etmektedir. Allah-u Teala kulları tarafından 99 isimle anılmaktadır. Her birinin ayrı derinlikte anlamı bulunan bu isimler Esma olarak ifade edilmektedir.

Haberin Devamı

99 Esmadan biri olan El-Evvel Yaratma ve yaşatmayı başlatma gücüne sahip olan demektir. Evrende var olan bütün varlıkların Yaratıcısı Allah kulları tarafından 99 isimle anılmaktadır. El-Evvel ismi de ilk ve önce anlamı taşıyan Evvel Allah ifadesidir. Her şeyden önce gelen, her şeyi Yaratma ve Yok etme gücü olan Allah isimlerinden biri de El-Evvel olarak 99 Esmadan biridir.

EL- EVVEL ESMASININ FAZİLETLERİ

Allah’ın isimleri olan Esmaların hepsi farklı ifadeler taşımaktadır. Her birinin okunmasıyla birlikte faziletlerinden yararlanılmaktadır. El- Evvel Esmasının faziletleri arasında;

Öncelikle El-Evvel Esmasının, Ya Evvel şeklinde okunması önerilmektedir.

Sağlıklı bir yaşam sürmek için El-Evvel esması okunmalıdır.

İlim- Fen yönünde ilerlemek isteyenler Ya Evvel Esmasını okuyarak başarıya ulaşabilir.

Yolculukta okunarak güvenle korunabilmektedir.

Ya Evvel zikrine devam edenlerden çocuğu olmayanlar çocuk sahibi olurlar.

El-Evvel ya da Ya Evvel Esması okuyanlar maddi ve manevi sıkıntılardan kurtulabilmektedir.

Haberin Devamı

Öğrenim görenler okuyarak başarıya ulaşabilirler.

Uzakta olanlar ve yakınları Ya Evvel ve El-Evvel okuyarak güvende olması ve sağlıkla kavuşabilirler.